6 НЕЩА, КОИТО БИХ ПОВТОРИЛА В ЛОНДОН

Красиви,

Миналата година точно по това време бях в Лондон. Днес разглеждах снимките от там и се надъхах да разпиша няколко неща, които по мое мнение заслужават да бъдат препоръчани. Ето ги и тях.

1. Да отида на някой концерт

Лондон е градът, който рядко бива подминат от известните изпълнители по време на световните им турнета!

Миналия път бяхме на Beyonce, което беше и основната ни причина с Диляна да осткочим по женски именно до Лондон. На снимката с ‘Who run the world?’ – GIRLS! – виждате тълпата, която вече излезе от Wembley стадиона и се предвижва към града.

Концертът, който изнесе Queen B беше същинско шоу. Следващия път обаче, независимо на кой изпълнител реша да отида, ще купя билети за места на партера, а не седящи.

С Диляна отидохме добре екипирани с потниците Queen D & Queen P. Вече година този потник ми е любимата дреха за дома! Много топъл спомен.

2. Да храня катериците в Hyde Park

img_6572.jpg

Има мнения, че е забранено, но аз ги храних и никой не ми направи забележка. Други хора (при това местни) също ги хранеха. В интернет обаче пише, че не можело… Били на кралицата… :D Ако някой има инфо по въпроса, ще се радвам да ми сподели в коментар.

Иначе катериците обожават лешници, така че се запасете с тях и близка среща ви е гарантирана.

img_6598.jpg

3. Да хапна местния джънк

Не мога да повярвам, че го казвам това, но е истина.

Fish&chips (средно 18-25 паунда) хапнах на няколко места и навсякъде беше крайно нездравослово приготвено. Дали ми хареса обаче? Хем не, хем бих прегрешила пак… Както и с бургерите им. Със сигурност не бих искала да живея в Лондон от това, което видях до момента, но като за екскурзия намерим за приятно да се отпусна и да хапна подобно зло.

4. Да се разходя в Fortnum & Mason и купя чай, шоколад или да хапна следобена тортичка

Адрес: 181 Piccadilly, London W1A 1ER, England

Fortnum & Mason е център разположен на три етажа и включващ в себе си ресторант, сладкарница и магазин за подаръци. Повече инфо – тук.

5. Да отида отново в Rooftop bar на Ричард Брансън, където да се полюбувам на фламинго и да забавя темпото с някой хубав коктейл, без да бързам

Лондон е известен със забързаното си темпо за живот, но не и в този оазис…

Адрес: 99 Kensington High Street, London W8 5SA, England (South Kensington)Съветвам първо да проверите за работното им време тук, тъй като заведението има доста чeсто ивенти и често е затворено.

На същия сайт ще намерите и разни предложения, за които билетите се купуват предварително. Например, Secret Garden Afternoon Tea (38 паунда).

6. Да отида с приятелка следобеден чай

И като споменах за чай в градините на Брансън, не бих пропуснала и ‘обикновен’ чаен следобед просто из заведенията на Лондон, с които е пълно в града!

И за финал, от tips единственото, за което се сещам да упомена като полезен съвет е покупка на Oyster Card, приятели. Тези карти се продават на много места (точните адреси са тук) и е нещото, което ми спести на мен доста пари. Oyster Card прилича на дебитна карта, но е за градския транспорт. Минимален депозит е 5 паунда. Тази карта ще ви намали цената на билет с лондонското метро от 4,90 паунда/билет на 2,90 паунда/билет. Повече инфо – тук

Поздрави,

Полина

2 responses to “6 НЕЩА, КОИТО БИХ ПОВТОРИЛА В ЛОНДОН”

  1. Avatar Y says:

    Не че няма fish and chips и за 50 паунда, но стандартно цената за Лондон е между 7 и 10 – 11 паунда, не 18 – 25. Доста значима разлика ако искаш да оставиш у хората представа колко пари би трябвало да отделят за почивка там, което до колкото разбирам е целта на поста. Мисля че е било хубаво да отбележиш че сте ходили по по-специални заведения защото всеки класически пъб (включително тези по най- туристическите места) предлагат fish and chips на половината на цената която вие сте дали и надолу. Ако наистина струваше толкова нямаше да е класическото средностатистическо английско ядене което е.

  2. Avatar Polina Bilokonna says:

    Привет! Благодаря ти за включването! :) Споделих в поста (както и във всичките останали в блога) личните ми впечатления. Със сигурност диапазонът, в който варират цените, е по-широк и се намират fish&chips и на цена и между 7-10 паунда някъде. Радвам, че ти обогати информацията с твоя опит. По този начин, който чете поста, ще види мнението ти и ще го има предвид. Поздрави! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA