За мигличките “косъм по косъм” – Отзив

Леко обезумелия, но определено доволен поглед, ясно изразяващ дозата сладък възторг и лек шок от факта, че с тези мигли (ще) се събуждам и заспивам – без усилия, спирали, дегримьори, изобщо време и цялата, добре позната на нас, момичета занимавка! С тях съм от септември 2014г. и откровено казано, не мисля да ги “спирам” ever.

Коментар от 24 март 2016г.: направих почивка за месец и мигличките бяха напълно ОК!  http://polinasofia.com/2016/03/kosam-po-kosam-otziv-mnenie-2/

1015987_812402445486180_43250546579376287_o

За тези, които чуват за процедурата за 1в път,

‘косъм по косъм’ е процедура, която сгъстява естествените мигли.

Въпросното вграждане и удължаване на нашите си естествени мигли сIMG_3569е постига чрез залепяне на коприна (вдясно, в стъклената купичка) към всяка естествена, наша си мигличка.

Това залепяне се извършва със специално лепило. Именно поради този факт, употребата на спирала е меко казано непрепоръчителна. Не за друго, а защото няма как да премахнем спирала без хим. в дегримьора да не повлияят на самото лепило.

За процедурата знаех близо две години, но все ми изглеждаше излишно ресурсоемко – и като време, и като цена. Всъщност, в цената ме притесняваше факта, че този разход е фиксиран разход, а аз такива се старая да избягвам като цяло. Под фиксиран означава, че си задължен независимо от обстоятелствата да внасяш едни пари с определена периодичност. Какво промени това мое решение?

Е, цената. В момента, в който чух от фризьорката ми (за която ви споменах тук), че нейните убийствени мигли са, всъщност, от онези “косъм по косъм” и то поддръжката им е 40лв. на месец и то при много проверен специалист, която наистина знае какво прави (мерси, Ели, за професионализма! и изобщо за подхода, че си толкова готина!), нямаше как да не опитам. Три месеца по-късно, съм все така на мнение, че си заслужава и че разходът е оправдан.

Доволна! Съответно, споделям. :))

 

Накратко плюсове и минуси на метода “косъм по косъм”:

+ Вкъщи/навън, без грим, но винаги, винаги с готини мигли! Чувството е…. малко като с крила, само че са на очите?! :D  Мда, сериозно прекалявам с безумните си метафори, но, момичета, така ги чувствам и споделям.

+ Реално не излиза много по-скъпо, ако сметна колко струва спирала+дегримьор+почистващи тампони.

– Разходът е фиксиран всеки месец, което малко или много задължава.

– Дискомфорт – влизат миглите (дълги сааа) в очите – при взимане на душ. Свиква се след първия месец, но като цяло дразни.

– Категорично отпада като опция за момичета, които обичат ежедневно да ползват очна линия и сенки. Просто лепилото няма да издържи на премахването на гримовете вечерта.

Ако тези два основни минуса са ОК за вас, продължаваме нанатък.

Процедурата заема около час време, а стъпките са две:

1. Залепяне на тиксо под очите, което предпазва залепянето на долните мигли към горните.

IMG_3996

2. Залепяне на самите миглички към естествени такива. Средно се залепят между 70 и 150 мигли на око. :)

Поддръжка на миглите

Частотата на проддръжката зависи от самите мигли. На пазара имаме най-различни дължини и дебелите.

Моите мигли са лекидълги и много извити (ако решите да отиде при Ели, можете направо да я питате от кои точно мигли ми слага на мен). Благодарение на факта, че са тънички, те не тежат много и, съответно, издържат по-дълго. В моя случая около 3 седмици, като на 4тата вече е време за поддръжка:


Как се грижа за миглите? 

1. Първите 24 часа след процедурата (било то първата или поддръжка) пазя очите от вода. Т.е. мия лицето с мокри кърпички, а душ взимам за 5 минути, иначе от влагата под душа също рискувам да навредя на лепилото.

2. Старая се да не мачкам миглите във възглавницата, така да се каже. :)

3. След баня леко попивам капки от миглите с къппа, без да ги докосвам агресивно. Понякога, когато си суша косата, ги духвам малко със сешоар. :D След това разресвам миглите отново внимателно (Ели дава от онези четки като за спирала), само по краищата, без да дърпам в основанието.

4. Очна линия ползвам рядко, а когато ползвам, премахвам я внимателно с клечка за уши и мицеларна вода.

5. Спирала не се използва изобщо. Но това се подразбира.

 

Координати на Ели, салон Kallisti:

0877707035, ул. Алдомировска 107, София

Намира се между метростанции Опълченска и Константин Величков.

Цена:

Първоначално поставяне – 70лв.

Поддръжка – 40лв. /веднъж на месец/

За копринените мигли, за норката е 90лв. и 45лв. поддръжка, а за 3D миглите е 100лв. и 50лв. поддръжка.

Между другото, тези дни, когато отидох на поддръжка, малко подраних и, изчаквайки, попаднах на тези думи. Всъщност, последното изречение е онова, на което ми се искаше да ви обърна вниманието. Някак много добре се връзва с усещането, което ти дават въпросните миглички. Самият фрагмент се отнася до прическата и цялостния look на модела, но аз смело бих го отнесла и към нашата тема днес. :)

“I have dedicated this look to those ladies, who value their well-kept appearance and yet don’t want to look overdone, avoid brand cliches and have the courage to combine H&M with Chanel.”

IMG_4032

Ако нещо съм пропуснала и имате въпроси, момичета, пишете.

Ако пък процедурата ви е позната и просто имате какво да споделите като ваш опит – винаги ми е интересно да си обменяме мислите, знаете.

Поздрави,

Полина

17 responses to “За мигличките “косъм по косъм” – Отзив”

 1. Avatar Martina Pushevska says:

  Здравей! Във възторг съм от блога ти и това, че споделяш опита си толкова искрено и нагледно :)
  Понеже ми беше направила впечатление публикацията ти за Rejuvesse MD, бих искала да те попитам дали ефектът на спиралата на Rejuvesse MD е отминал и затова си се решила на процедурата “косъм по косъм”? Иска ми се да подходя възможно най-щадящо към околоочната зона, а това залепване на тиксо, честно казано, ми изглежда страшно за тънката кожа около очите, но пък ефектът след поставянето на миглите май е в пъти по-видим.
  Да обобщя – ако трябва да избереш сега между двете процедури като съотношение цена/ефект и най-важното – трайност на ефекта, който получаваш, кое от двете би препоръчала? Благодаря ти предварително за отговорите :)

 2. Avatar Polina Bilokonna says:

  Марти, ефектът от серума се задължа за 2-3 месеца, обаче до там. А и пак си изисква боядисване на мигли и пермаментно извиване, за което споменах в блога, ако целта ни е да спрем спирала и да сме, както се пее I just woke like this! :))
  Давай косъм по косъм и изобщо не се чуди. That’s the gamechanger.

 3. Avatar Martina Pushevska says:

  Здравей и тук! Тъкмо разглеждах публикациите по темата, чудейки се отнооово какво да избера и сега видях, че всъщност тук съм ти оставила коментар. Моля те, игнорирай този, който е под ревюто за удължителя за мигли и много, много ти благодаря за отговора – приключвам с колебанията и още тази седмица ще пробвам супер ефекта на процедурата ;)
  С пожелания красотата да е в теб и навсякъде около теб и през тази година :)

 4. Avatar GABRIELA SIMEONOVA says:

  Мартина, здравей :) пробва ли процедурата? И аз се чудя и бих се радвала да разбера дали ти си доволна? :)

 5. Avatar Lina says:

  Здравейте, искам да попитам по темата “мигли косъм по косъм” след процедурата ще вреди ли за очите или миглиге ходенето на солариум или излагане на слънце лятото ?

 6. Avatar Polina Bilokonna says:

  Здравей, Лина. Единственото, от което трябва да се пазиш, е повишената влага, защото тя кара лепилото да се променя и мигличките започват да падат по-бързо. За слънце нищо не съм чувала, за солариума също. Не мисля, че биха попречили, но на твое място бих звъннала на Ели и директно бих я питала нея по телефона. :)

 7. Avatar Ванеса says:

  Може ли да се прилага процедурата, ако нося постоянно контактни лещи?

 8. Avatar Polina Bilokonna says:

  Здравей, Ванеса! Не съм с лещи и честно казано идея си нямам. Звънни направо на Ели, тя е много любезна и веднага ще ти отговори по телефона. Поздрави! :)

 9. Avatar Ян says:

  Изкуствените удължители падат, заедно с вашите естествени мигли, поради което е нужна поддръжка веднъж месечно за добавяне на допълнителни косъмчета.
  При метода “косъм по косъм” косъмчетата са по-плътни от естествените мигли и на всяко око се поставят около 100 косъма.

 10. Avatar НЕЛИ ДЖУБЕЛИЕВА says:

  каква е разликата – мигли от норка и 3D миглите

 11. Avatar Aby says:

  Привет!
  От IG попаднах на постовете ти за изкуствените мигли и ми се сториха много полезни. Благодаря за споделянето! От известно време съм и аз много щастлив и горд притежател на поглед тип “уау”. Понеже споменаваш, че за почистване ползваш мицеларна вода, предполагам е на водна основа, за да се пази лепилото. Би ли споделила, моля, от коя марка си доволна? Минах някак естествено на “ти”, извинявам се, ако смущава :)

  Поздрави,
  Аби

 12. Avatar Диана says:

  Здравей, аз си направих скоро, обаче сега много неприятно се обърна на долу една от мигличките, и от два дни не мога да я оправя, така е много гадно защото извитото е надолу

 13. Avatar DiaNa says:

  Здравей, направих си мигли скоро но сега имам проблем, едно от косъмчетата се обърна надолу точно както е извито, но надолу, и седи адски гадно…

 14. Здравей, Диана! Мигличките трябва да се разресват. Редовно ще ти се извива по 1-2 мигли надолу, не се стряскай. Просто ги разресвай, когато забележиш, че са се обърнали + за превенция всеки ден.

 15. Avatar Стефани says:

  Хей, Поли! След седмица ми предстои такава процедура и имам няколко въпроса :
  1.Миглите ни опадат ли заедно с другите?
  2. Ако не съм доволна от ефекта мога ли да не повтарям процедурата?

 16. Avatar Polina Bilokonna says:

  Здравей, Стефани,
  1. Да, за всяка твоя мигличка ще бъде залепена по 1 изкуствена. Съответно, твоя пада – изкуствената също пада.
  2. Да, като препоръката ми е да не дърпаш миглите, а да отидеш при Ели и тя с един разтвор за секунди ще ти ги свали. Аз също така ходя при нея да ми ги сваля всички наведнъж, когато е време за годишната почивка на миглите. :)

 17. Avatar Ивета says:

  здравей Поли,
  аз съм с лещи. Това ще пречи ли по някакъв начин на процедурата?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA