РЕВЮ НА СУХИТЕ ШАМПОАНИ BATISTE

DSC05866 as Smart Object-1

Днешният пост посвещавам на продукт, който ползвам вече близо две години, а все не намирам време да похваля в блога! Както вече разбрахте и от заглавието, става дума за шампоаните Batiste.

Първото, което искам да отбележа е концепцията. Batiste прозвеждат на практика един продукт (в няколко вариации) и благодарение на това името на бранда успя да се превърне в синоним на “сух шампоан”. Това е супер подход. Някой ден, когато започна да пускам свои неща на пазара (от която и да е индустрия) и аз няма да разводнявам бранда с различни по тип продукти. :))

А сега за самите шампоани, които за мен са тотален must have, особено през лятото.

Какво е сух шампоан?

Сухите шампоани обикновено са под формата на аерозол, съдържащ пудра, която попива излишното омазняване на косата.

На какъв принцип работят сухите шампоани Batiste?

Формулата се базира на оризово нишесте, което абсорбира себум и матира косъма.

Целта му е да “измие” косата за няколко минути, без тя да се мокри. Сухият шампоан, естествено, не заместват миенето на косата, но са незаменими за случаите, когато много бързо трябва да се приведете в приличен вид – неочаквано излизане, неочаквани гости или тежко успиване за работа и други познати на всяка жена ситуации.

Общо взето, използването на сухите шампоани е най-бързият и лесен начин да освежите и оформите косата си за минути без да използвате вода.

Като момиче с прав и тънък косъм изпробвах повече от… десет бранда през последните пет години (откакто станаха популярни сухите шампоани), предлагащи аналогичен по функциите продукт. Сред тях: Rene Furterer, Klorane, Alterna, Lee Stafford, Matrix, Kerastase и др. Общо взето, всякакви и от всякакъв ценови класов. В крайна сметка Batiste зае мястото на the one & only. Като блогър имам в момента в козметичния ми арсенал и други сухи шампоани и също ги харесвам, тъй като вършат работа, но ако трябва на приятелка да препоръчам един то тях, то няма даже да се замисля.

DSC05848 as Smart Object-1

Като избор имаме следните варианти на пазара:

– Dry Shampoo – продуктите в тази група имат една и съща формула и различен аромат (Original, Blush, Fresh, Cherry, Tropical)
– Dry Shampoo Plus – продуктите в тази група са сухи шампоани с добавена полза – обем или вариант за брюнетки, подходящ при израстване на корените на боядисаната коса (Heavenly Volume, Beautiful Brunette)
– Stylist – тук предлага само един продукт и той е стилизант, не сух шампоан – XXL Volume Spray

Повече за цялата гама може да се разгледа на http://www.batiste.bg 

Наскоро излезе на пазара ароматът, който се казва Tropical – на кокоси и ананаси! От всичките аромати на Batiste, Tropical със сигурност ми е фаворитът! Както и другите от серията, той освежава косата, премахва излишното омазняване и придава допълнителна плътност на косъма. Велико е да имам едно такова мини в чантата и да ми е спокойно no matter what! :D Радвам се и че в играта, която се провежда във Facebook страницата на блога освен пълноразмерните шампоани, също така в подаръчните комплекти са включени и минитата (които иначе не се продават по магазините).

DSC05861 as Smart Object-1

Как се използва?

I СТЪПКА

Разклатете добре флакона и нанесете върху суха коса с кратки впръсквания в корените, като разделяте косата на сектори и държите флакона на около 30 см разстояние. Момичета, НЕ нанасяйте върху дължините по тях няма себум и няма нужда да ги подсушаваме (рискуваме да станат на слама до следващото измиване).

II СТЪПКА

Втрийте с масажиращи движения в корените на косата с върховете на пръстите си. Трябва да призная, че това не винаги го правя от мързел/в бързина, но е препоръчително. :))

III СТЪПКА

Разрешете добре, за да отстраните остатъците от продукта, и оформете косата. Тази стъпка също… и да не разрешете (било то умишлено или случайно), пак резултатът ще е чудесен! :D

Накратко, да обобщя мнението ми.  Предимствата на Batiste са:

 1. Eфикасност – продуктът наистина арсорбира мазнината и ми върши страхотна работа!
 2. Разнообразие от готини аромати;
 3. Не ми дразни скалпа изобщо! Не го запушва, не ми се появава пърхут или каквото и да е било друго. Моят скалп понася идеално Batiste вече две години, което за мен лично е фактор;
 4. Максимално адекватно съотоношение цена/качество като за продукт, който се купува веднъж в месеца (стига за ~8 пъти). Batiste са под ~10лв., което смятам за повече от разумна цена.
Надостатъци:
1. На някого ароматите могат да се сторят доста силни. На мен това ми харесва, а когато ми идва в повече – просто бързично напускам “радиоактивната” зона :))  (понякога прекалявам с впръсквания и става леко на облак, хохо).
2. Момичета с черни на цвят коси могат да останат недоволни от белия финиш, който продуктите оставят на косъма. Решение на този проблем би могло да бъде по-старателно втриване на продукта в корена и след това качествено разресване. Дали изцяло премахва проблема обаче не мога да кажа, тъй като съм със светла коса.
Тези т.нар. недостатъци обаче важат за всички сухи шампоани, които съм ползвала по света и у нас, не само Batiste.
Сухите шампоани е супер иновация, която се превърна в едно от любимите женски трикове през последните години. Това лято Batiste с новия аромат Tropical (на кокоси и ананаси!) ще ми удължава денонощието с още няколко часа. Няколко впръсквания и…

 Voila!

giphy

Снимки: Yamira Taban

Поздрави от мен

и красиви & щастливи коси ви пожелавам да развявате това лято по супер красивите места!

Поздрави,

Полина

4 responses to “РЕВЮ НА СУХИТЕ ШАМПОАНИ BATISTE”

 1. Avatar Сияна says:

  А за какъв вид коса може да се използва?

 2. Avatar Polina Bilokonna says:

  Здравей, Сияна! За всякакъв вид коса. Буквално. :)

 3. Avatar Neda says:

  Batiste Tropical ми е любим аромат и на мен, в момента ползвам такъв! Но честно казано аз по-скоро бих дала оценка 6 (от 10) на този продукт и причината затова основно са белите следи, които остават в корените дори след продължително и старателно втъркване, а за да се постигне желания ефект, е нужно да се впръска доста от продукта….така или иначе ако ще ползвам сух шампоан, то в 90% от случаите съм с вързана коса. Като плюс, освен супер якия аромат, бих добавила, че е благосклонен към скалпа, а моят е силно раздразнителен. Иначе за мен по-предпочитан вариант е сухият шампоан на Rene Furterer, който много често върви в промоционален пакет с шампоана им за честа употреба, който пък е в опаковка от 500 мл и стига са суупер много време.
  Поздрави и слънчеви дни :)

 4. Avatar Polina says:

  Привет, Неда! Може би защото съм русичка, не забелязвам да оставя бели следи. При мен бързо се слива с нюанса на косата. Мерси за препоръката за сухия шампоан на Rene Furterer, ще се пробва! Поздрави от мен! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA