InstaJoy: май 2015

Усетих как заради сравнително рядкото блогване напоследък някак се отдалечих от така приятната лекота за Споделянето, затова реших от тел. да драсна един бърз пост, в който да складирам разли лични майски радости! :)

Главната новина на месеца за мен беше финализирането на процедурата по придобиването на българското граждаството! Снимките са в хронологичен ред, така че към средата ще видите и кадърче на паспорта, от деня на връчването му! хехе

А тук съм с колегите, включително колегите ни от Шензен, в едно чудесно ресторантче – Before&after – където ще гледам да понамина скоро отново! Разкошно готвят, много препоръчвам!

С човека, който ме възпита. С моя баща Боян Чуков. Който ме прие на почти 15, а ме обикна като негова дъщеря и нито веднъж за вече почти десет години не ми е дал повод да се чувствам по-…малко родно дете от скъпите ми братя Богдан и Стефан!

А ето и beauty ориентирано кадърче. Цикламена събота беше, помня, и не можах да не щракна колко яко се съчетаха цветовете!

Lancôme #345B Rose Bonheur (ревю) + Yves Saint Laurent – Kiss & Blush #01 Fuchsia Desinvolte (ревю)

MIEF магистратурата. Приключвам сега втория семестър и ако на някого му е интересно, пишете и ще споделя за нея :)  

Иии, ако ме четат и момчета – идея за подарък за момичета! Charger-че с приятен дизайн и по възможност калъф у-а. В екстаз сигурно няма да изпаднат първоначално, но при всяко зареждане ще има “ех, добре че… се е погрижил”! Моята е служебна бройка на hoox, която произвеждат нашите хора в Китай, кефи!    

Нова серийка за тестване  

Една сутрин в Чайната. Умопомрачителни сладки нещица правят там, иоито някак са ми по-вкусни с чаша капучино, колкото и да ги обичам чайовете. А и предпочитам да взимам кутия за 6 и нещо лв., да я пия дълго и спокойно вкъщи, там само ги пробвам как са различните видове :)

Този черешов кекс беше почти толкова хубав колкото домашните ми, хехе! Ето я и фоторецептата тук.

С канелка най-обичам!  

Отново с колегите :) Надявам се скоро и аз ще им отида на гости!

Инста-кадърче, което предполагам, че усложни съня преди РД на драгата ми приятелка, а вече и колега, Катя ;P

Една калпазана-гимнастичка    

А ето ни и на РД на Катето! Изкушавам се да пусна тези дни и кадри от поляната. Мисля, че постчето ще е много топло и ще надъха много от нас за повече пикници не само на думи :)    Страхотни са тези сухи шампоани Batiste. Идеалното съчетание цена/качество. Ще повторя със сигурност.

Тук, помните може би, избирах си обувки, избирах, избирах…  

И най-накрая… О, изненада! Класическите балетки на Musette! Нищо, други цветнички ще попълват летния арсенал поетапно (а, дано! толкова искам коралови обувки за силен акцент и настроение!)    

Който има въпроси по взимането на гражданство (по обща натурализация 16 и без приятелските фиктивни бракове), I’m here for you. След 2г. процедура и 2к по институциите, битката смятаме за спечелена!

 

 

Любимите божурчета  

Домашното по астрология    

Алиска намина да прави компания, докато се боядисвам  

А тук исках да покажа в близък план колко готино изглеждат миглите косъм по косъм, дори 2 седмици след процедурата! От септември не съм ги спирала. Изключително доволна, разказвах ви за това тук.

Тъкмо бях получила кошницата с новия Somersby с нар. Крушата ще ми остане най-любимата, но и забежките към нара също се предвиждат.     

От Baileys срещичката. Мерси на Ana’s Handbag by Ana Dinkova, че ни събра! На момичетата-съблогърки, че са толкова готини и на Венделка за топлите й кадри тук!

Блогването определено е The хоби за мен. Може би не съм толкова редовна, колкото би ми се искало, но винаги, винаги това хоби ми е доставяло и доставя радост. Ако го обмисляте и вие, приятели, като начин да споделяте нещо интересно и полезно, а и да се сприятелявате – просто опитайте, а аз ще съм на един клик разстояние да ударя едно рамо с каквото мого да бъда полезна, знаете!

А тук се готвехме за ФИНАЛНАТА лекция за този семестър. Добре, че я карам магистратурата сега, наистина. Идея си нямам как успяват да съчетават нещата хората със семейства, деца. Ако се учи нещо, което ти е интересно или поне повечето неща от него, то става толкова времеемко, и изобщо ресурсоемко… Е, аз нямам за какво да се оплаквам. А и дори нещо да ме затруднява, затова пък са готините колеги и вкусна храничка, за да правим процеса на подготовката колкото може по-приятен! :)  

Ето я и чашата ароматно сутришно кафе с лимитираната серия на Dolce Gusto в колаборация с Mini. За везничка като мен, такива неща носят огромна и визуална наслада и като цяло на сетивата! :)  

Ето и малко лакомства, но пък от полезните. Тази кутия не е за мен, а за подарък за близък за мен човек, но уповавам да споделя по едно барче чат-пат, хехе

И за финал, една хранителна и ултра-приятнатната комбинация, която за пръв път опитах тези дни – авокадо с ягода. Със сигурност ще и направя пак, направо на шишчета. :) А вие обичате ли ягоди с нещо нестандартно? :)  

Това беше моят май. Всъщност, бях и на сватба в тесен кръг на приятели, и кон яздех, при това за пръв път в живота, но няма как от навсякъде да има спомени човек. А и може би не бива.

А вие как го усещате? Важно ли е за вас да имате спомени не само в съзнанието си, а и върху бързи кадри? Светът до такава степен се дигитализира, че… Както се казва, offline is the new luxury. Уж го искаме, уж и аз толкова, толкова копнея за него, но ето че в реалността показва, че… Да не започвам. Кажете вие какво мислите по въпроса, ако имате какво да споделите! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA