MakeUp Classes with Nadya Sivkova

Честито на първият ми пост в новата категория в блога “Обучения”. Тук ще споделям за различни семинари, курсове, лекции и други обучителни формати, които посетих или предстои да посетя и смятам за струващи, полезни, за да бъдат споделени с вас.

Да ви призная, изключително много ме радва фактът, че първият пост е посветен именно на начинанието на Надя Сивкова. С помощта на Бети от u-lica (Бети, огромно браво за чудесната огранизацията!) прекараната събота следобед с тях ме дари само с положителни емоции, които вярвам, че ще уловите от снимките. Тепърва се очакват още интересни обучения, които можете да следите в страничката на MakeUp Classes with Nadya Sivkova. 10990834_444407445713058_38389236026781706_nЗащо, всъщност, толкова се радвам, че започвам категорията именно с обученията на Надя?

Защото с това бизнес начинание Надя e жив пример за това, че стига човек да се отдаде на нещото, което му доставя удоволствие (в нейния случай – гримьорство) и да е постоянен в работата по уменията си, в един момент the snowball effect е налице.

Тази реч, с която искам да се отвлека за малко и която бих нарекла “Passion (Interests?) and the snowball effect”, e eдна от най-реалистично полезните речи, на които съм попадала напоследък. 30 минути е (без QA частта, която, всъщност, също препоръчвам), струва да се чуе.

Наистина, стъпка по стъпка (ентусиазирано, систематично) в това, което лично на вас ви е интересно, дори то да е на някакво супер-началното си ниво, и в един момент, няма как да не започнем да наблюдаваме “eфекта на снежната топка”. Както самият Cal Newport казва, “an initial interest blossoms into a stronger and stronger passion as time goes on…” и “the way they build satisfying careers as they start by building up rare and valuable skills. This gives them an actual value in the work market place”.

Точно това направи и Надя. И тя разцъфтя точно като едно цвете. :) Тя си позволи да се отдаде на грима като своя страст и ето го резултата: след няколко години работа и трупане на опит в MAC, след много труд, тя е професионален гримьор, при това една от най-търсените в България, чийто труд краси кориците на списания, работи с модели, шоу звезди, а сега започва и да води обучения.

DSC04635

Надя и Бети

DSC04614

Не мога и да не отбележа атмосферата, в която толкова грижовно ни потопиха участничките на първото обучение. Както ще видите и на кадрите, това беше една момичешка, вкусна, ароматна, просто приказна събота.

DSC046412DSC04639DSC046122DSC04625 DSC04654 DSC04651 DSC04657 DSC04664 DSC04648DSC04662

Както се вижда от снимките, събитието беше под формата на workshop (работилница) в пълния смисъл на думата.

DSC04666 DSC04665 DSC04669Това беше моят избор за гримирането. Тоест, премахнах грима изцяло и нанесох това и разни други нещица, като особено в грима на очите насоките на Надя ми се видяха определено полезни. DSC04676Много ми допадна този гланц. Вече усещам как портмонето ми олеква с 60лв., но това е положението. Явно ще се търси скоро повод да се самонаградя. :)DSC04674 DSC04672 DSC04680

Надя ни заля с най-различни tips&tricks. От изброяване на най-яките евтини четки според нея (Impala за вежди още тези дни ще купя), през добрите находки сред по-бюджетната декоративна козметика (Essence highlighter от Twilight лимитката) до нагледен пример на техниките в нанасянето на грима.

Накратко, цялата идея и нейното реализиране бих описала като една наистина страхотна комбинация между теория (през призмата на личния й и проф. опит като гримьор) и практика – всяка от нас върху себе си, под supervision на Надя.

DSC04619

Със сигурност заслужава да бъде разгледано като вариант за една весела, момичешка, че и полезна beauty ориентирана събота. Препоръчвам. :)

Facebook страничката на MakeUp Classes with Nadya Sivkova (скоро ще бъде публикувана датата на следващия workshop)

Въпроси и отговори в сайта на Miss Bloom

Поздрави,

Полина

DSC046832

 

3 responses to “MakeUp Classes with Nadya Sivkova”

  1. Avatar illy says:

    Много хубава публикация, Поли! Беше ми много интересно и със сигурност бих се включила в някое следващо обучение на Надя. Браво и на двете.

  2. Avatar PolinaSofia says:

    Мерси! И ще ти пиша като е ясна следващата дата. Много ще се радвам да се запознаем и лично! :))

  3. Avatar illy says:

    Благодаря, супер :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA