Ново предизвикателство?

 

Преживявания,

стойностни приятелства,

лични действайщи инициативи, целящи и постигащи нещо ново и смислено (и в личен, и в професионален план),

нещо, което наистина да променя ежедневието и себеусещането

Това, гореизброеното, общо взето, търся постоянно. Търся го вътре в себе си, търся го в очите на хората, с които животът ме среща.

Струва ми се, че колкото по-силен е вътрешният двигател на човека, колкото по-голямо е негово желание за смислен и хубав живот, но… толкова по-брутални са и амплитудите на неговите ежедневни настроения и толкова по-мъчителен се усеща емоционалният му глад. При мен този емоционален глад е понякога просто… подлудяващо непоносим. Първо, защото усещам, че към момента не давам на света много, че да получавам много. Второ, защото емоционалният ми глад е обвързан с ‘ужасната’ думичка смисъл. :) Тази дума “смисъл” е и може би най-абстрактното нещо на света. Всеки, разбира се, сам решава какво да означава тя за него. Към момомента думата “смисъл” (в контекста на “смислен живот”, “успешен, смислен ден”) ме плаши, дразни и дори малко я мразя. Но, реално, именно тази ши… дума, успява да ме вади от моята comfort zone. А този факт я прави… освен мразена от мен, и… най-прекрасната дума за мен на целия свят.  

Eто и какво НОВО ви предлагам да разгледате и вие за да ви изкара от Comfort zone

 

Международната награда на херцога на Единбург, наричана за краткост Наградата, е водеща младежка Програма за личностното развитие и постижения. Участниците (14-24г.) в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат, постигайки целите си и развивайки умения и качества, които остават за цял живот.

От създаването си през 1956 г. до днес повече от осем милиона млади хора от над 140 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в Програмата на Наградата. В момента над 900 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели, като част от Наградата.

За повече информация ви споделям и директните линкове:
За наградата,
Как да станеш участник (14-24г.),
Как да станеш лидер/ментор


www.intaward-bg.org и на Facebook страница на Наградата за България.

 
Поздрави, 
и кой знае… 
може би с някои от вас
 заедно ще работим за някой проект по наградата?
Полина

2 responses to “Ново предизвикателство?”

  1. Avatar mannierox says:

    Аз вече съм участвала съм в 3-4 международни доброволчески проекта с друго НПО в България ииии преживяването е велико, различни страни, супер междукултурна обстановка, страхотно!
    Даже вече съм сертифициран лидер на младежки обмени хаха.
    Абе хубави са такива работи :)

  2. Ехаа, браво! Сега нямам търпение още повече за Наградата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA