Драцената & Орхидеята

Днес ми се снимаше по време на обедната почивка първия сняг и взех на работа апарата. 

Да, да, знам, че е до болка банално това с “изненадващия” първи сняг, но ми се снимаше, много. Красив е. И съм сигурна, че скоро ще го направя – и ще е ударно позитивно, предколедно,

но днес… изведнъж осъзнах каква по-близка красота ме обикаля, буквално на една ръка разстояние. И не можах да не сменя обекта на снимките. И не че преди не я забелязвах – и вчера, и онзи ден драцената и орхидеята ми са били прекрасни, просто днес някак съвсем се… разгърнаха в очите ми, в сърцето ми (твърде сладникаво звучи, но е така, за мен). Обичам да се грижа за тях всеки ден, да ги поливам, да ги опръсквам, да им обръщам внимание, да им се радвам и да приемам тяхната благодарност и любов (пак звучи too much, знам, но е така), която се изразява в това, че вече повече месец орхидеята цъфти (без да бърза да “заспива”, все едно умишлено се забавя!), а драцената зеленее, въпреки сухия въздух от климатика и т.н. 

Мерси на Христо, Теди & Митко. Всеки ден ме радват красотиите.

Орхидея

красива орхидея
драцена
 
Поздрави,
Полина

11 responses to “Драцената & Орхидеята”

 1. Спасибо, Катька! В PS я, конечно, поигралась, как видишь :)

 2. Но все пак добрият фотоапарат си личи… :) Благородно ти завиждам за него. Много красиви снимки!

 3. Дианке, този апарат имам вече повече от година, но чак сега започвам да правя наистина добри снимки. Преди това почти година с телефона снимките ми се получаваха по-добри, хехе. С други думи, тялото на апарата, както и обектива дори нямат чак такова значение. Повече значение имат светлината, композицията и поне малко обработка.

 4. Avatar Anonymous says:

  Може ли да те попитам с каква техника си снимала, очарована съм от снимките!

 5. Здравей, Sony A37, обектив – 50mm f/1.8. Сега има по-добри предложения на пазара, говоря за тялото на апарата, а обектив 50-ка си е (най-евтиният) must have за каквито и да е цели. Но конкретно за снимките с цветята – тук доста съм се поиграла с Photoshop, както сама виждаш. Самият апарат няма такъв филтър.

 6. Avatar Potop says:

  Трябва да пробваш и с диви орхидеи. Те са още по впечатляващи :)

 7. Диви? За домашни условия? Никога не съм чувала за такива :) Сподели!

 8. Avatar Yanitsa T. says:

  Хах, вкъщи имам точно два вида (и броя) цветя и винаги стоят заедно, “саксия до саксия”… и това са драцена и орхидея! :) Голяма изненада беше да видя статия, озаглавена по този начин. :) Оставаше и орхидеята да е бяла…

 9. Ехеее, ето това е съвпадение!

 10. Avatar *murfeishun* says:

  Ох, аз пък почти убих една драцена. В стаята ми е супер светло и едвам оживя. Преди това така добре си цъфтеше в хола. Ама и майка ми не помисли много, като я помлих да приютя цвете и да си го гледам да ми освежава интериора. Реши, че това няма да ме затрудни с малкото грижи, които изисква.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA