За лятото и връзката между UVA и UVB

Кой е любимият ви сезон? Моят определено е лятото, колкото и взискателно откъм грижи да е то! Да, да, именно взискателно, момичета. Това, което може би не знаете е, че SPF (sun protection factor) има отношение само към UVB лъчите.  Това означава, че при избора на слънцезащитен продукт трябва търсим и UVA защита, изрично спомената от производителя върху опаковката на продукта. Съотношението между стойностите на SPF и UVA трябва да бъде поне 1:3, а в най-добрия случай 1:1 и трябва да е придружено с логото (буквите UVA), което е Официален печат на Европейската комисия/COLIPA. Това е от изключително значение, тъй като UVA минават дори чрез стъклата на прозорците (камо ли  в ‘убежещето’ ни под чадъра на плажа). Общо взето, в горещите дни няма къде да избягаме на 100% от UVA, така че онова, което трябва да направим за себе си е просто да изберем правилен продукт и да го подновяваме/повтаряме през 2 часа (това с подновяването не е маркетингов трик, наистина филтрите си губят ефекта след 1,5-2 часа). Отделно, нека не забравяме и това, че кожата лятото изсъхва драстично бързо и изпозването на т. нар. ‘продукти за след слънце’ e задължително. Абсолютно всеки тип кожа, във всяка възраст се нуждае от добрата хидратация. Това е по отношение на козметиката при мен.

Max more 1

Max More 2

По отношение на мода, за постигане на максимално разнообразни и смели летни визии, това лято ще залагам на ефектни аксесоари. Любимите ми находки са от новата колекция аксесоари и бижута на TopTrends.bg

А що се отнася разкрасяването отвътре, на всички нас, дамите, препоръчвам да не пропускаме вечерите по женски с приятелки (колкото и да сме заети в забързаното ежедневие) и поне един морски уикенд2020г., отново по женски. Има нещо същински магическо в това как често и ние, и човешките отношения разцъфтяват именно лятото!

Поздрави,

Полина

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA