10+ съвета от мен за организиране на детски рожден ден

Тук ще намерите съвети и идеи, които ще ви помогнат да организирате незабравим детски рожден ден.

Максим на 1г.  Първата годинка е празник за цялото семейство, това е истината! We did it и го отпразнувахме толкова хубаво! Само родители ще ме разберат за това колко предизвикателства крие в себе си първата годинка. Отпразнувахме го с малко закъснение, защото искахме да съберем приятелите именно в Амели парти център (а беше резервирано преди това) и не съжалявам, че забавихме празненството – напротив. Заслужаваше си! Днес ще ви дам насоки от мен за организация на едно подобно празненство: избор на тема (нашата беше джунгла), покани за гости, насоки/идеи за подаръци, кетъринг, торта и др.

Modern Art Minimal YouTube Thumbnail

_DSC9460

 1. Локация и бюджет

Важно е да се упомене, че точно за този празник мечтата ни беше да се получи голямо тържество. С други думи, това не беше малък детски рожден ден, а наистина голям празник за цялото семейство и наши близки. Именно затова факторите при избора на локацията ни при избор бяха няколко:

 • Капацитет – нашите гости бяха 50 възрастни и 30 деца
 • Обособено пространство с 3 зони за децата за игра – на първи, втори етаж и в градината.
 • Хигиена – на високо ниво. В Амели в частта с детския кът се влиза се само с калцуни, почиства се с дезинфектантки на определен интервал от време. Тоалетните са изключително чисти.
 • Качествена кухня
 • Опит, лични впечателния или препоръка – миналата есен бяхме на рождения ден на Сиена и София, беше прекрасно и още тогава много ми допадна Амели като парти център

Това, което ме спечели обаче беше, че основен фокус на детския център е индивидуалният подход и внимание към нуждите на всеки клиент. В основата на цялото му проектиране е заложена тази мисия. Нуждите са ясни на собствениците, защото и те са родители и на собствен гръб са изпитали нужните на едно семейство и празненства като рождени дни.

Направих обаче грешката, че запазих място десетина дни преди празника и вече и двата дни през уикенда – и събота, и неделя бяха резервирани.

Затова първият ми съвет е относно това кога да запазите? 4 седмици по-рано е хубаво да се чуете и да фиксирате дата.

 

_DSC9263

Относно бюджета, без да упоменавам цифри, тъй като всяко празненство е различно, това което мога да посъветвам е да не се чудите, а просто да поискате оферта, където черно на бяло, перо по перо ще прецените от кое имате нужда, а от кое нямате нужда. По време на срещата с управителя ще ви кажат според референциите ориентировъчни цени. Детският център има политика – каквото е оферирано към клиента – не се променя, т.е. няма да има изненади. Винаги се изпраща оферта в писмен вид, а срокът на изготвяне на една оферта е 1 работен ден.

 1. Тема на партито.

Наричаме Макси “лъвчо” и съвсем логично ни хрумна и темата на рождения ден – джунгла. Когато отидохме на срещата в Амели, от парти центъра ни запознаха с Фейсбук каталога им, от където ми обясниха, че често тръгват идеите.

_DSC9005

Основен фокус на детския център е индивидуалният подход, затова се чувствайте конфортно да донесете със себе си снимки на референции. Така направих и аз и честно казано, даже надминаха очакванията ми като реализация на идеите ми. А за самите референции: от Амели могат да ви направят предложения или най-лесно можете да ги намерите в Pinterest.

 1. Списък на гостите и отговор на въпроса на гостите “Какво да подарим на Макси?”

Накратко, ваучери. За да улесня и нас, и гостите на въпроси, свързани с подаръците, отговаряхме с Патрик или с конкретни насоки, или че Макси има всичко в момента и че ще се радваме на ваучери за любимите ни магазини като Dundio, Happy days, Next, книжарници и др.

Разбира се, някои приятели ни подариха неща по тяхна преценка и разбира се имаше случаи, в които сме получили нещо, което вече имаме вкъщи, или пък не му става на Макси като размер или пък просто не ми допада просто, искрено казано. В такива случаи искрено споделях, че ако има опция да направим замяна за друг продукт с касовата бележка, ще е супер. Приятелите ми са разбрани хора и знаят, че го правя, защото оценявам жеста, но оценявам и ресурсите им. За мен това е здравословният подход, а не трупане на ненужни вещи и преподаряване на познати и приятели, които също после да се чудят на кого да преподаряват.

_DSC9266

 1. Покани за гостите

Те могат да бъдат направени върху темплейта на Амели или самостоятелно. Аз направих на Canva app., приложението е безплатно и се получи много красив дизайн за нула време. Ето го и него… Разпратихме го десетина дни преди празника, за да имаме време да получим потвърждения от гостите и да имаме максимално точна бройка.

Максим Патрик Аббас РД покани

 1. Декорация.

Първото впечатление на малките и големи гости ще бъде породено от украсата. Постарайте се тя да бъде както цветна и забавна, така и в тон с тематиката на партито.

 

Modern Art Minimal YouTube Thumbnail-2

Каруселът е интересна атракция в детския кът  на Амели – декорира се от двете страни и когато дойде време за торта се завърта и пред рожденика се открива специално аранжираният сладък кът. Обикновено украсата е на едно място, затова нашата беше отвън. Можете обаче да видите видеото на Ети, където украсата беше именно на карусела.

 

_DSC9033

Слънцегреенето се изменя в различните сезони. Съветът ми е кътът с декорация да се позиционира според препоръката на екипа на Амели и техния фотограф. Аз не се прислушах и затова почти не сме се снимали пред нея (слънцето беше силно и точно на къта нямаше сянка), но пък визуално красотата беше голяма и ми топлеше сърцето, както и очите на гостите.

Този кадър вече сте го виждали, но толкова спомени и емоция ме носи, че не мога да не го добавя и в тази точка.

_DSC9005

Цветята на масата се слагат сезонни. Цените се проверяват на база борсови цени и са заложени в офертата. По принцип исках да са божури (на които вече почти е минал сезонът), но реших да направя комромис заради цената и не съжалявам. Сезонните цветя стояха също стилно. От Амели подбраха същия лилав нюанс за декориране на столовете и се получи много красиво.

_DSC8975

 1. Как ще се забавляват децата?

Игри. Това е най-съществената и най-забавна част от всеки един детски рожден ден! Подберете игрите предвид възрастта на децата и темата на партито. След като се избрали играта, погрижете се да си набавите всички необходими предмети, песни и т.н. В това отношение ние бяхме на 110% улеснени от Амели – там има всичко!

От Амели ни препоръчаха децата да бъдат разделени на големи и малки, за да се забавляват и двете групи пълноценно. Тук е моментът да ви разкажа и за залите.

Modern Art Minimal YouTube Thumbnail-3

Зали са три – детски кът до 5г, има занимател, като деца под 3г възраст влизат с родител. Малките бяха на първи етаж, а големите – на втория етаж, където е 3D mapping залата  за деца над 4г. Тамприказките оживяват, а децата се превръщат в реални герои. 3D mapping прожекциите са уникални и специално създадени по изискване и сценраий на Амели. Те представляват ново поколение изкуство, което синхронизира музика и визуален ефект, превръщайки ги в спектакъл и съвременен.

 

_DSC9030

Тази зала е оборудвана е клубна техника и е подходяща кактоза детска дискотека, така и заразличен тип събития.

Ако детето ви е по-голямо от Макси и има различни интереси, можете да направите и специфично празненство като поканите като гост лице от балет, брейк денс или някой спорт.

_DSC9088

И на двата етажа с тях бяха аниматори, които са и опитни, професионални актьори и знаят добре как да владеят аудиторията като група.

Площадката в градината на Амели има катерушка и люлки, както и просторно място където децата рисуват по земята с аниматори, батут, надуваема пързалка.

 1. Меню.

Няма по-хубаво празненство, от такова с вкусна храна! Брускети, интересни хапки и красива торта са класика сред детските рождени дни.

Храната и за деца, и за възрастни се приготвя в Амели на място, а не е външен. Държат да имат контрол върху качеството. Главният готвач също може да седне на срещата в процеса на организация и да се включи с препоръки.

На база експертна оценка се дава предложение както да бъде количеството храна.

_DSC9078

 

За нас беше създадено специално меню по наши предпочитания, което включваше сьомга на плоча, пилешко със сирена и сушени домати, броколи и бейби моркови със сметана и синьо сирене, гриловани тиквички с фета сирене и сушени домати, вегетарианско руло от тиквички с Филаделфия, както и плата с разнообразие от брускети и кроасани. Малко се ‘олях’ обаче с избора на основни ястия и за друго лятно празненство по-скоро бих наблегнала на хапките и предястията.

Относно напитките, за welcome drink избрахме просеко. След това всеки си поръчваше кафе, вода, а на блок масата имаше и лятна сангрия, както и безалкохолна домашна лимонада.

Обслужването беше перфектно, екипът на Амели бяха усмихнати и винаги на линия.

Допадна ми и как бяха помислили за всичко. Имаше и две масички за подаръци, за да не се слагат на земята те. Масичките бяха разположени точно до welcome drink зоната, както и вазите за букетите.

 1. Музика.

Музиката оставихме в ръцете на клуба и беше чудесна. Мислех в посока Spotify playlist, но не стигнах до него и много благодаря за прекрасния вкус.

9. Торта.

Кулминацията на всеки рожден ден!

От Амели могат да съдействат изцяло, работят с различни сладкарници, от които можете да избере торта изцяло по ваш вкус и предпочитания, но моят избор беше различен.

_DSC9501

 1. Фотограф

Ние бяхме с наш – Пламен Гаврилов, иначе имат фотографи, с които редовно работят.

10+1

Какво забравих? За следващия рожден ден на Макси много ми се иска за края на тържеството да приготвям и по един малък подарък за децата (като книжки или друго), който те да могат да вземат за себи си и да им остане приятен спомен от незабравимото тържество на техния приятел.

Първия рожден ден на Макси никога няма да забравим. Празникът беше не голям, а огромен. Огромна веселба, вкуснития и красота! Надявам се и съветите ми по организацията на едно такова парти да са ви били полезни.

Полезни линкове:

https://amelie.bg – за незабравими рожденни дни

https://amelie.bg/услуги/Лятна_занималня

 

Поздрави,

Полина

 

_______________________

Instagram @polinasofia

Видео е създадено в партньорство, мнението, както винаги, е лично мое.

 

2 responses to “10+ съвета от мен за организиране на детски рожден ден”

 1. Hey There. I discovered your blog the usage of msn. That
  is a really neatly written article. I’ll make sure to bookmark it and return to learn extra of your helpful info.

  Thank you for thee post. I’ll definitely return. https://www.Waste-ndc.pro/community/profile/tressa79906983/

 2. tlover tonet says:

  I am often to running a blog and i actually appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your website and hold checking for brand new information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA