Грижа за коса с L’Oréal Source Essentielle – какво мисля за серията?

Какво нещо е любовта към косата генерално… Станах рано (много рано) и ми беше откровено казано криво. Влязох в банята. Измих косичката. Voilà! Полина е на себе си. 😀😇 Какво му трябва на момиче за добро начало на деня? Измита и добре хидратирана коса като за начало!

А сега по същество.

Темата на днешната статия е ревю на най-новата серия на L’Oréal Professional, която е за домашна употреба и която съвсем скоро ще можете да намерите по салоните, които работят с бранда. Серията се казва Source Essentielle и се позиционира като максимално щадящата както косъма, така и околната среда. Видя ми се любопитно и с радост приех предложението да тествам продуктите.

След два месеца ползване на серията дойде моментът за вече разгърнато ревю.

Какво съдържа серията L’Oréal Source Essentielle?

Продукти за коса, насочени към измиване и хидратация. Продукти за стилизиране в момента не присистват в серията, но се надявам да се появат и те в един момент.

Пълната гама можете да разгледате тук: https://www.lorealprofessionnel.com/int/hair-care/source-essentielle

Както виждаме и в сайта, можем да избираме между няколко продукта, като моят избор падна върху:

безсулфатен шампоан с акация, подходящ дори за ежедневна употреба;

маска за коса със сусаменото олио;

масло без отмиване за дължините и краищата, което е с лавандула

Какво е специалното на серията L’Oréal Source Essentielle?

Бих отбелязала най-вече следните две неща:

Първо, това е първата серия на L’Oréal, която има продукти с “Ecocert” сертификат.

images

Който не е чувал за “Ecocert” – това е нещото, което ни индикира, че не става дума за лъжливото био/еко/органик/натурално, а че тези думи наистина тежат на мястото си.

Когато върху продуктите на който и да е бранд видите този знак, това означава, че използваните биологични съставки са продукт на земеделие, което изключва каквато и да било употреба на пестициди, хербициди, химически торове или генно модифицирани растения. Те се получават чрез прости и незамърсяващи начини на преработка (студено пресоване, накисване, извличане с водна пара). Нещо повече, за да бъдат опазени природата и животинският свят, трудно разграждащите се по биологичен път субстанции са забранени и нито един продукт не се тества върху животни.

И, второ, серията има ‘умни опаковки’ и това също, лично за мен като потребител, е страхотно.

Пролетта, когато бях на Cosmoprof в Болоня (най-голямото годишно козметично изложение в Европа), помня че останах леко разочарована от подхода на козметичните брандове към опаковките. Днес в ръцете ми държа шампоан, който най-после бих нарекла “добър пример” откъм packaging като за масов продукт. Особено ме радва фактът, че е на L’Oréal, тъй като именно гигантите са онези, които успяват да зададат тон👊🏻, който ще се усети неминуемо в цялата индустрия.

Сами разбирате, едно е един локален handmade бранд с тираж двеста шампоана да направи подобно нещо и съвсем друго е един гигант да налага тренд най-после в посока устойчиво развитие.

Най-новата серия на L’Oréal Professionnel Source Essentielle освен, че състои на 80-100% от натурални съставки, ‘умните’ опаковки на серията ще успеят да съкратят употребата на пластмасата.

Да, материалът продължава да е пластмаса, но посоката е именно към по-устойчивия бизнес и като за масов продукт намирам решението за определено добро. Има опция и за refill, с която освен всичко ще спестявате 30% от цената на продуктите.

Правоъгълната форма на шампоаните е създадена така, че да помести максимално много продукт в минимално количество пластмаса. 🥂

След видеото за това как се грижа на цвета на косата (който не го е гледал, гледайте тук – ‘Боядисване на коса вкъщи‘), получавам много въпроси за добър шампоан. Мия косата на всеки 1-2 дни и ключът към непреизмиване на косъма и здравословното запазване на липидния слой е именно в използването на безсулфатни шампоани. 👌🏻

Как можете да разбере дали вашият шампоан е безсулфатен? 💭

По липсата на агресивния ПАВ в състава, а именно sodium laureth или lauryl sulfate в състава. В състава на Source Essentielle той липсва, а освен това съставът е на 80% от естествени съставки! От минусите на безсулфатните генерално е особеността, че не се пенят и не са много икономични, но когато става дума за здраве на косъма, за мен този минус е направо незначителен.

Следващата стъпка е качествена хидратация.

“Сусамчето”, както я наричам аз вкъщи, от най-новата серия на L’Oréal Professionnel – Source Essentielle. Маската състои на 99% от натурални съставки. Все повече ми харесва как ми действа! (Обърнах бурканчето за естетика на кадъра, затова изглежда пълен. 😋 Иначе, за жалост, не е.)

Нанасям я на подсушената с кърпа коса (стъпката с подсушаването е досадна, знам, но е must), след което оставям маската да престои за няколко минутки и я отмивам.

Както знаете, косата ми е боядисана, а поддръжката на русата коса не е никак лесна. Маската успява да я хидратира наистина добре. След нея косата изглежда добре подхранена, мека на допир и приятно загладена. Без забележки.

И третата, последната стъпка, е хидратацията, която и без отмиване.

Нанасям няколко капки от маслото по дланите и равномерно го разпределям по краищата и дължините. Масълцето е доста концентрирано и по-скоро бих го препоръчала на дамите именно със суха по дължините и/или боядисана коса. Като цяло се опасявам се, че естествения косъм има риск да утежнява. Във всеки един случай, преди да закупите серията ви препоръчвам да се консултирате с фризьорите, те ще ви насочат най-добре, взимайки предвид нуждите именно на вашия косъм. :)

Безспорното предимство на маслото о серията Source Essentielle (ако трябва да го сравним с другите масла за коса в бранша) е липсата на силикони в състава. Не знам дали сте обръщали вминание, но дори супер примиум масла, които струват в пъти повече от това масълце, съдържат силикони. А тук ги няма, браво!

save-new

Препоръчвам серията с две ръце. Може би масълцето, както споменах, на мен ми дойде изненадващо концентрирано като за  по-концентрирано от тези, кои

Къде можете да намерите най-новата серия на L’Oréal Source Essentielle?

В салоните, които работят с L’Oréal Professional. Такива из страната ще намерите много.

 

Поздрави,

Полина

https://www.facebook.com/PolinaSofiaBlog

https://www.instagram.com/polinasofia/

polina@polinasofia.com

Често партнирам с брандовете, които споменавам. Харесвам ги и ги препоръчвам на приятели, роднини и разбира се тук – в личното ми местенце за споделяне на идеи и ‘бетониране’ на спомени – в блога. Благодаря ви, че сте с мен в любимото ми хоби! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA