РЕВЮ НА VICHY DERCOS DENSI-SOLUTIONS

Тамън тръгнах да споделям отзив за новата линия продукти за коса на Vichy и попаднах на ревюто на Ипси на същата серия, което ме усмихна и нека започна именно с него. Цитирам:

“Направих си едно мини интернет проучване за други мацки, които ползват серията Vichy Dercos (Densi-Solutions) и се оказа, че масово се ползва от рускини и украинки, а тези жени разбират от козметика и имат едни от най-красивите коси. Да се учим откогото трябва викам аз. 😀

Факт, викам аз! Ако съдя по себе си, украинките наистина сме много запалени на тема “коси”😀! Все търсим нещо нещо интересно, с което да направим ритуалите по-актуални, по-богати на качествени съставки и по-ефикасни.

Една такава интересна съставка попадна в полезрението ми преди повече от половин година. Тя се казва Ресвератрол. Предлага се в различна форма на пазара, включително и на капсули. Известна е като “молекулата на дълголетието”.

Ресвератролът е изключителен антиоксидант, открит в люспите на гроздето и в червеното вино. Не знам дали удължава живота, както говорят за него, но редица проучвания наистина сочат, че Ресвератролът насърчава производството на клетъчна енергия.

Можете да се досетите как ми светнаха очите, когато попаднах на новата серията на Vichy Dercos (Densi-Solutions) и прочетох, че именно Ресвератрол е една от трите активни съставки на серията и най-вече на концентрата, но за него след малко… :)

Серията се бори с един простичък и разпросранен проблем: намаляване плътността на косата.

Възможните причини на загубата на коса са две: увреждане на сърцевината на космените фибри и забавяне на процеса на растеж на косата. До момента години наред през пролетния сезон наблягам на маската за коса с горчица, но тази година идеята да отделям всяка седмица 3 часа за маската ми изглежда непосилно времеемка, затова съм много щастлива, че попаднах на новата серия на Vichy Dercos. След два месеца употреба, скалпът ми се чувства добре, а до месец-два очаквам да поникнат нови косъмчета.

19d17ada-f703-4b73-aa83-70212678a6b0.jpg

Освен Ресвератрола, другите две активни съставки са:

Стемоксидин – патентована и клинично тествана молекула за подобряване плътността на косъма. Рамноза – помага за подобряване качеството на скалпа – за по-силна коса.А сега да ви разкажа за самите продукти:

ШАМПОАН ЗА СГЪСТЯВАНЕ И ОБЕМ ЗА ТЪНКА И ИЗТОЩЕНА КОСА

Активни съставки: Рамноза + Филоксан

При загуба на коса, жените не само виждаме намаляване на броя на космите, но и загуба на плътност и обем на косата. Намаляването на дебелината на опашката на косата често е моментът, който отбелязва осъзнаването на загубата на нейната плътност и именно този проблем цели да реши серията.

 

В резултат, косата трябва да започне да расте значително по-интензивно, космените луковици, които се намират в сънно състояние, преминават в активна фаза, стволовите косми укрепват.

Допада ми, че шампоанът има добра, гъста консистенция, пени се също добре (а е щадящ) и определено бих го сложила в графа ‘икономичен’.

ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ ЗА СГЪСТЯВАНЕ ЗА ТЪНКА И ИЗТОЩЕНА КОСА

Активни съставки: Rhamnose + Ceramide

Винаги нанасям балсамите и маските върху подсушена с кърпа коса и горещо ви призовавам да опитате същото, ако още не сте. Бързо ще усетите разликата. По този начин балсамът попива още по-добре и заглажда косъма максимално!

КОНЦЕНТРАТ С УПЛЪТНЯВАЩ ЕФЕКТ ЗА ТЪНКА И СЛАБА КОСА

Активни съставки: Ресвератрол + Стемоксидин

УПОТРЕБА: НАНАСЯНЕ САМО ВЪРХУ СКАЛПА – БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ.

Дозировка: 6мл./ден = 20 впръсквания/ден за 6 седмици.Аз обаче използвам концентрата не всеки ден, а през ден-два, винаги на чист скалп. Така чувствам за правилно при себе си и вярвам, че пак ще даде добър резултат, предвид че има постоянството.

1/ Разделете косата на 4 зони

Този моменте много важен. Виждала съм как приятелките ми впръсвт концентрати по косъма – това, за жалост, е почти безсмислено.

Мястото на концентрата е върху кожата на главата/скалпа, а не върху косъма. Поради тази причина винаги ползвам гребенче и по този начин успявам да разделя косата правилно и да я обработя зона по зона.

2/ Впръскайте 5 пъти върху всяка зона, за да покриете цялата повърхност на скалпа;

3/ Масажирайте с ръка, за да улесните проникването на продукта в дълбочина и да стимулирате скалпа.

Ползвам серията с голямо удоволствие и смятам, че заслужава да бъде препоръчана.

От трите продукта концентратът ми е абсолютен фаворит. Той е и един от малкото продукти без отмиване (от целия ми козметичен арсенал), които наистина не омазняват скалпа.

Поздрави,

Полина

Продуктът е изпратен за ревю. Мнението е, както винаги, лично мое.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA