Отзивче за микроблейдинг в Envy

Привет, момичета,

Днес ще ви разкажа за наблюденията ми върху едно специфично разкрасяване… :)

Микроблейдинг е една от може би най-нашумелите процедури тази година. Нещо повече, лека-полека той се превръща в толкова желано и търсено нещо колкото преди година бяха и продължават да бъдат миглите ‘косъм по косъм’.

Тенденцията е ясна: това отношение към света на красотата дарява на нас – работещите момичета, майки и други заети в ежедневието си със сто неща жени – ВРЕМЕ. Какво по-яко, ако то е придружено сутринта с безценното чувство I woke up like this!’ :))

Та, получих предложение от прелестната Ани, която държи салон Envy Me в един от най-приятничките квартали в София – Стрелбище, да си направя прословутия микроблейдинг и да споделя в блога за процедурата. Предпочетох, обаче, да я предоставя тази възможност на приятелка, която много е искала нови, усъвършенствани веждички. Е, след като видях със собствените си очи каква огромна разлика има и как наистина резултатът разкрасява едно лице видимо, вече го искам микроблейдинг и аз, така че живот и здраве, в един момент очаквайте втора част с моите вежди Преди и След.

Ако някой случайно не е чувал за микроблейдинг, ето едно добро описание от сайта им:

Микроблейдинг е японската техника за рисуване на косъмчета върху веждите. Това е усъвършенстван метод на досега познатия ни татуаж на вежди. За разлика от татуажа, микроблейдинг техниката е изцяло ръчен метод, при който се използват микро игли. C тяхна помощ в кожата се вкарва пигмент, като по този начин се рисуват множество единични косъмчета. Когато не се използва машина, натискът при работа върху кожата е много добре контролиран и това позволява да се работи на ниво епидермис. Болката при тази процедурата е минимална, времето за заздравяване на третираният участък е около 10 дни, а крайния резултат са едни изключително естествени вежди. Пигментите, които се използват, са направени на глицеринова основа. Те са стерилни, нетоксични и хипоалергенни. Произвеждат се в Германия ексклузивно за Phibrows Microblading Аcademy by Branko Babic. Повече – тук.

Приятелката ми Весела има тъмна кожа и тъмен косъм. Ако сте, обаче, като мен със светла кожа и светла коса, точният цвят може да се постигне като се смесят няколко пигмента. Дали е точно така, ще мога да ви потвърдя по-натам. Що се отнася до момичетата с тъмна кожа и тъмен косъм – мисля, че рискът да не се уцели цветът почти не съществува. И тук идва моментът отново да подчертая, че най-хубавото при микроблейдинга е, че това не е татуаж на вежди. Технологията е различна и ми се ще да вярвам, че наистина няма как да посинее кожата, както се наблюдава при татуаж на веждите.

Толкова предистория.

Ето го и самия процес + крайният резултат!

Първата стъпка, измерване на принципа на Златното сечение.

Microblading vezhdi Sofia 1 before 6

Следва очертаване на контура с молив. Заедно с измерването, тази част от процедурата, всъщност, е най-времеемката.

Microblading vezhdi Sofia 1 before 5

 

Третата стъпка е вече нанасянето на самите разрезчета в кожата и вкарването вътре в тях на пигмент. Знам, че звучи гадно и болезнено, обаче лично аз се обнадеждих сериозно, когато видях че Веси не изпита реално никаква фрапираща болка. Тук трябва и да отворя скоба, че всеки има различен праг на поносимост/на болка, обаче… има как и да не боли чак пък толкова.

Microblading vezhdi Sofia 1 before 4Има мит, че независимо от всичко, боята с времето се ‘разлива’ в кожата и с това превръща изрисуваните косъмчета в една плътна линия. Истината се оказва, че всичко зависи от дълбочината на разреза.

Тоест ако разрезът в кожата е направен на най-горния слой – всичко ще бъде наред във времето.

Ако разрезът, обаче, е направен с по-силен натиск и, съответно, по-дълбоко, има голям риск да се разлее в кожата боята.

Тук искам да спомена няколко думи за самата Краси. Тази жена ми се видя истински професионалист. Бих й се доверила и аз. Освен, че работи с голяма, наистина голяма прицизност (все пак я наблюдавах), много споделя за процедурата. От Ани знам и че Краси е обучена от сръбския про в индустрия – сърбина Бранко Бабич. В България имаме няколко лицензирани микроблейдинг специалиста и Краси и една от тях. Провървя й на Веси определено.

Microblading vezhdi Sofia 1 before 3Ето я и самата боя. С нея се престоява закратко…

Microblading vezhdi Sofia 1 before 2

… и сме готови!

Microblading vezhdi Sofia 1 after 1

 

Колко струва процедурата?

Проверих информативно на няколко места, микроблейдинг средно върви за 300лв. В Envy е 250лв., като цената включва двата етапа: първата процедурата и при необходимост ретуш, т.е. повторение на процедурата за по-наситен цвят. След това се прави поддръжка веднъж годишно.

Времетраене на процедурата: около 1 час.

Координати на салона:

Envy me  http://www.studioenvyme.com/

София,  кв. Стрелбище, ул. Нишава 99

гр. София 1408

тел.: 02 443 0 774

моб.: 0888 185 647

e-mail: [email protected]

facebook: Envy me

Как да се погрижиш за веждите в първите няколко дни? 

  1. През първия ден: с бебешки сапун 4-5 пъти на ден през час и половина. Идеята е да не хване коричка. Поради тази причина първите дни също така трябва да се избягва спорт, за да не се изпотява лицето.
  2. През първите 7 дни: след измиване на лице се нанася пантенол крем (бетантен) от аптеките.

ТА-ДА-ДА-ДАМ! Ето го и крайния резултат. Ето я красотата! :))

Microblading vezhdi Sofia 1 Microblading vezhdi Sofia
Microblading vezhdi Sofia 3

 

Поздрави,

Полина, със специалното участие на Весела :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA