Как да се освободим за НОВО?

Алтруисти, филантропи… вярвам, че съществуват и днес, но познавате ли лично някой представител от тази порода хора? Аз – нe. Познавам други обаче, които може би и имат по-различни мотиви, но също са добродетели и правят добро на другите с радост. Това са тези със здравословния егоизъм. :) Интересно е как, когато си желаеш и си даваш най-доброто, по някакъв мистериозен начин си добър към другите. Дали не се активизира някаква вътрешна предпазна мярка просто? Да се презастраховаш…? Хората го наричаме по различен начин – вярата, че животът е бумеранг; what comes around, goes around, как ли не… Фактът обаче е едни и същ – подсъзнателно усещаме, че нещата са винаги резултат от нещо предходно и че, за да взимаш – даваш. Така функционира светът, в който живеем. А светът ни е до голяма степен материален. Общо взето, колкото повече любов и добронамереност реално влагаме, когато даваме – толкова по-добре за всичките страни и толкова по-качествена енергия циркулира изобщо.

А сега по същество!

Март е месецът, който носи в себе си енергията на Събуждането, на Новото начало (снимката я взех от курса ни по астрология, много добре визуализира еволюцията на една Идея), а то изисква пространство, за да може да се развихри пълноценно… :)

Screen Shot 2016-02-22 at 5.44.17 PMАко искате да дадете възможността на март да ви съдейства във всичко, което вътрешно сте замислили, горещо препоръчвам още сега, до края на февруари да се освободим от всичко ненужно и по този начин да създадем пространство за новите неща! 

Разбира се, говоря за нещата генерално, но в контекста с темата за дрехите, ето какво искам да ви споделя днес.

Хора, няма по-подходящо време за даряване на дрехи, като при смяна на сезоните, затова ви предлагам да не прокрастинираме, а да го направи всеки от нас още сега.

По-‘шикозните’ нещица пускам в Shedd, а останалите 80% ще подаря. Парето, майка. )

Кога?

До 28 февруари (неделя) да сме филтрирали дрехите и подредили за даряване.

29 февруари (понеделник) – закарваме на адреса и готово.

Защо има срок?

Screen Shot 2016-02-22 at 1.35.42 PM

Как? Къде точно да дарим?

Не знам за вас, но аз дори не предполагах, че даряването на дрехи може да е сложно. За моя изненада, църкви и домове за деца често изискват дрехите да са минали химическо почистване. Има резон, обаче излиза доста скъпичко да направите добро дело, ако обемите на събраните неща не са малки.

Та, мерси на приятели, които ме насочиха към две места, където даряването не е по никакъв начин усложнено, а е лесно, както би трябвало да бъде.

Дрехите не е необходимо да минават химическо чистене. Трябва просто да са запазени и чисти.

http://www.nfsvnikola.com/ – бул.А.Стамболийски 227, имат нужда от дрехи и за деца, и за възрастни. 

http://maleevaclub.com/– бул. Никола Вапцаров 57, също приемат и за деца, и за възрастни.

Говорих и с Фонда Свети Никола, и с Малееви – и на двете места 100% в момента имат готовност да приемат дрехи, а за другите неща, буквално минутка ще ви отнеме да питате.

Нека се освободим и дарим радост на някого по този начин! :)

Поздрави,

Полина

5 responses to “Как да се освободим за НОВО?”

 1. Pepi says:

  Ако не сме от София,можем ли да изпратим по Еконт?

 2. Polina Bilokonna says:

  Пепи, звънни и питай, OK? Ако кажат, че не може, в което се съмнявам, ще пратиш на мен и ще занеса, разбира се.

 3. Pepi says:

  Поли,благодаря,ще звънна и ако не може,допълнително ще се свържа с теб.Прекрасна и много човечна статия!

 4. m says:

  друг вариант: в остра нужда и не отказват дарени дрехи (дори да не са в кой знае колко добър вид) е центърът за кризисно настаняване на бездомни в Захарна фабрика бл. 51А

 5. Polina Bilokonna says:

  Моля те, дай и телефон на центъра, за да може да звънне, който реши там да носи! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA