Разни нещица, които харесвам напоследък #1

Идват ми на ум разни неща и осъзнавам, че складирайки ги за после, с идеята да ги споделя в по-така… добре оформен пост, шансът да се появят в блога е близо нулев.

Затова днес реших да споделям кратки малки постчета. :) И то често. Без да минават особен филтър в главата ми. Вярвам, че ще намирате в тях нещо любипотно и най-вече приложимо и при вас!

Днес ви подготвих пост #1 в новата поредица Разни нещица, които харесвам напоследък. Кой знае, може би ще откриете нещо новичко за себе си и то ще започне да ви носи толкова радост, колкото носи на мен!

Марк

Започвам с един блог, който силно ми влияе от известно време и някак ме активизира вътрешно, дава ми храна за размисъл, после ме усмихва и изобщо… залива ме с една такава готина, приятна енергия. Мисля, че и на вас ще ви допадне!

13

Та, запознайте се  – Марк – http://markmanson.net Когато сте на вълна софистицирано списание за съветите за… живота (наистина трябва да сте в кондиция), предлагам да започнете със статията Love is Not Enough. Като цяло тематиките на блога, ако ги съдиш по названията на постовете, са често ултра-тривиални, но зачетеш ли се… има голям шанс много пердета просто да паднат. Толкова неща си изчистих като мисъл, благодарение на въпросите му нас, читателите, благодарение на маниера му на изразяване, който не натрапва неговата философия. От другата страна, естествено го харесвам, защото намирам много допирни точки с философията му и отношението му към живота, но и намирам много, на което имам да се поуча от него.

PopCorn time

 https://popcorntime.io – безплатна програмка за online гледане на филми, т.е. без теглене. При това безплатно!

Ултра-бързо се зареждат филмите, сериалите. Много съм благодарна на колегата, който ме светна за тази програмка.

popcorntime

Girls поприключи,  Mistresses тепърва ще започва, но пък открих нови два, които напоследък успешно успяват да ме разтоварват:

The new girl http://www.imdb.com/title/tt1826940/ (живях до скоро с 3 момчета и на моменти яко меланхолия ме хваща)

new-girl-bathroom-featured-hellogiggles-500x375c

Silicon Valley http://www.imdb.com/title/tt2575988/?ref_=nv_sr_111150275_10155576999970714_8129624019000607187_n

Spotify

Очевидно съм от по-задръстените, защото го ползвам буквално от миналия месец. :)

Ако и вие го бавите, но мислите, че му е дошло времето да ви се откъснат от сърцето 6 евро на месец, знаете го линка https://www.spotify.com/bg/

music-for-every-moment-spotify

Spotify все повече навлиза в ежедневието ни, все повече от нас го ползваме и има защо! Дори, ако не сте особено зависими от присъствието на музика в живота ви, каквато бях аз, Spotify ще намери начин да ви срещне с новите ви любими парчета и просто да направи дните ви по-мелодични и готини. 6 евро на месец, но наистина, лично според мен, си заслужава всяка стотинка. Отделно браво на създателите на сайта за опцията да сваляш музика и да я слушаш в offline режим на телефона! :)

Да ви споделя и една много любима песен от мен напоследък:

Като цяло, новият албум на Lana много добре върви при мен последния месец. Изобщо не писва. Всъщност, както и албумът на Sam Smith. Любимото ‘дуо’, което ми доставя радост no matter what напоследък.

The Free Dictionary

http://www.thefreedictionary.com – споменах за него наскоро и в фб страничката – това не е просто речник! Това чудо е ултра-customizable (можете да разкарате всичко ненужно и да оставите само интересните за вас неща). Но ако трябва да избера само една функция и една причина защо смятам, че си заслужава да се регистрирате, то тя ще е:

Всеки ден получавам mail/notification с по една дума на ден.
За има-няма два месеца, вече знам 50на нови думи така. Хайде, и 30 от тях да съм запомнила наистина, пак е супер!

Пристига придружена с пример, в изречение с ясен контекст.
Днешната дума, например, е разпространената в готварство ‘macerate’.

Ако искате и вие A Word a Day, стъпките са две:
1. Регистрирате се
2. Посочвате в колко часа я искате думата всеки ден

Забележете колко интерактивно и user friendly са го направили този речник. Евала.

Rob Fitzpatrick (Prototyping Everything/The mom test)

Ако обмисляте създаване на продукт (било то физически или услуга), донякъде това видео на Rob ще ви каже всичко, което иначе бихте могли да извлечете от прочитането на нещата на Steve Blank, естествено нашумялата в startup среди книгата на самия Rob Fitzpatrick The Mom test и други. Видя ми се много полезно и много удачно приподнесено като информация, така че споделям.
______________________

За #1 толкова. Всъщност, както споменах, ще гледам да са по-честичко такива постове, нека и кратки.

А кои са ваши нещица, които напоследък ви носят радост и си струват да бъдат препоръчани или споделени?

Знам, че въпросът е много общ, но ако ви дойде нещо готино на ум, което искате да споделите –  чувствайте се поканени!

Поздрави,
Полина

2 responses to “Разни нещица, които харесвам напоследък #1”

  1. Avatar Innah K. says:

    Поли, откраднах идеята ти, мисля, че като за първа част споделих много интересни неща – мисля, че точно ти си човекът, който ще хареса едното! Да видим дали съм познала!
    http://313personalities.blogspot.de/2015/07/1_6.html

  2. Avatar Polina Bilokonna says:

    Много як, Инче! Браво, че реши и ти да споделяш! И, всъщност, харесах всичките, но сигурно си визирала Coursera, налиии?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA