3 идеи за зимни смутита

Смутито е идеален начин бързо да заредим с енергия и полезни хранителни вещества. Освен това, имайки блендер и желание, за да натиснем бутона ВКЛЮЧИ, винаги ще можем да си приготвим такъв лесен коктейл у дома, без да използваме конкретни рецепти.

Днес искам да направя точно това – да споделя идеи, без конкретни рецепти. Нямаме нужда от точно посочен грамаж на съставките. Смутито ще се получи така или иначе и най-важното е да го правим по вкуса ни, а вкусовете са индивидуални :)

Нещото, което дълго време някак ме спираше от идеята да купя блендер и да правя смутита беше този… ореол, който ми се струваше, че е неотменна част от света на смутитата, а именно, че 1. смутитата са (едва ли не) за вегани, 2. смутитата на всяка цена трябва да включват сложни съставки и то хиляди на брой.

Истината е, че освен, че в света на смути няма ‘трябва’, всички видове съставки и добавки имат за цел да подобрят вкуса на напитката или да повишат нейната хранителна стойност. Ето защо може да се добавят и протеин на прах, смлени ядки и супер храни като чиата и подправки. Всичко обаче зависи само и единствено от личните предпочитания. Аз, например, поне на този етап не смятам да се насилсвам да правя зеленчукови смутита. Засега не са ми по вкуса, затова днес ще ви споделя само за сладките идеи – вкусни и здравословни! :)  

Важно:

 1. Всяка идея от долупосочените състои от точно 3 съставки. Няма накъде по-лесно! А и вкусовете така се усещат най-отчетливо.
 2. Пропорциите са изцяло на око и умишлено няма да упоменавам мои насоки/съвети, защото вие на момента ще усетите от кое искате да добавите повече и от кое по-малко.
 3. Блендерът на Philips, който ще видите след малко е страхотно попадение! Купихме го за 99лв. вместо 159лв. в рамките на декемврийската кампания на BILLA. За това как да се възползвате и вие от промоцията ще оставя инфо в края на поста.

Смути с горски плодове

Какво ни трябва?

 • Банан
 • замразени горски плодове
 • прясно мляко

 1. Смути с райска ябълка и чиа

Какво ни трябва?

 • Райска ябълка
 • чиа
 • кисело мляко

Смути с круши и тахан

Какво ни трябва?

 • Круши
 • тахан
 • кисело мляко

Таханът е балсам за стомаха. И дава сила. И има мнооого калций, при това лесно се усвоява.

Източник на полезни мазнини в смутито може да бъде кокосовото мляко или сметана, неголямо количество растително олио, зехтин или лъжичка от любимия ни лешников, сусамов или фъстъчен тахан. Вариантът с тахана, по мое мнение, е най-вкусен, затова ползвам тахан.


Та, така, приятели. Това са любимите ми смутита в момента. А ето и инфо за блендера.

Пазарувайки в BILLA всеки от нас има право на 1 точка за всеки 10лв. от сметката си. Тази кампания по събиране на точки е добре позната на всеки, който пазарува в BILLA. Интересното в момента е, че срещу тези точки имаме възможност да вземем електроуреди на Philips с до 50% отстъпка до 9 януари 2019г. Така ние взехме и нашия блендер, с доста приятна отстъпка (срещу 5 точки цената падна от 159лв. на 99лв.).

Повече за самата кампания и условията, може да откриете тук : https://www.billa.bg/promocii/loyalna-programa-s-philips

IMG_1286

Поздрави,

Полина

Статията е създадена в партньорство с BILLA Bulgaria. Промоционалната им кампания с Philips е чудесна и включва доста електроуреди с отстъпка. Препоръчвам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA