За моята домашна помощница-робот Maya MClimate

Запознайте се с Maya! В Instagram stories през последния месец не веднъж съм ви я споменавала и хвалила. Maya наистина ми помага много вкъщи, а сега е дошло време и за пълноценен отзив!

Maya e умна прахосмукачка-робот за сухо и мокро почистване. 

Защо Maya съществува? За да може моят и твоят живот да са по-лесни, да не инвестираме време в неща, които могат да бъдат свършени от робот.

Maya ми помага като ми дава възможността да инвестирам време в почивка вкъщи, както и в близките ми, а не в домашни задължения. Тоест да направя това, което наистина искам да направя след работните ангажименти: да се прибера вкъщи, да се изкъпя, да облека любимото ми домашно облекло като това гащеризонче на Etam и да си полегна на дивана с чай и хубаво четиво. :)

Polina Bilokonna MClimate Maya

Освен това Maya е продукт на бранд, който много харесвам отдавна – MClimate. Любчо ми е добър приятел и съм много радостна от факта, че толкова готин продукт се е присъединил към портфолиото на бранда. Браво!

А сега да ви разкажа за самата Maya.

Пристига в кутията, която съдържа:

Maya,  адаптер, 4 x четки, прахов контейнер, воден контейнер, батерия, зареждаща станция, дистанционно управление, 2 x моп.

IMG_4934

maya-in-the-box

Мислех си, че опознаването на Maya ще е сложно и времеемко, но не беше! Има един вълшебен бутон Auto, който ми позволи да разбера как точно чисти и дали се справя добре още преди да изтегля приложението от App Store.

Тези първи минути ми дадоха спокойствието, че всеки, който не е супер “хай-тек” ще се справи с лекота! А това е супер-важно за поколенията на майките и бабите ни, ако им направим такъв подарък. :)

Това, което бабите ни, обаче, вероятно няма да използват, но на което биха се изкефили по-дигитално ориентираните от нас, е вградената HD камера на Maya. Въпросната HD камера позволява да следим нейните движения, както и да заснемем видеа или снимки през мобилното приложение.

Maya MClimate 1

И като стана дума за мобилното приложение на Maya, то позволява неограничения ѝ контрол където и да съм.

Примерно,

знам че се прибирам вкъщи след час и още преди да се прибера ‘моля’ Maya да почисти. :)

Maya MClimate 2

Прибирам се и домът ми вече е готов за моята почивка, а не за работа по дома. :) Или поне подът със сигурност е отметнат като задачка, за да се ходи бос, както най-много обичам.

В дома често проветрявам, прахът влиза постоянно… Плюс това, да не забравяме, че си суша косата със сешора през ден… Общо взето, има какво да се чисти ежедневнои Maya се справя страхотно, за което много съм й благодарна.

Maya MClimate export2

Като се замисля, най-често срещаният сценарий при мен е да настроя Maya чрез бутона “20 min” да чисти докато съм в банята. По този начин и след бързия душ не се чувствам ангажирана да спирам Maya, тъй като програмата е зададена от мен, както споменах, именно за 20 мин, които набирам за напълно достатъчни за ежедневното освежаване на дома.

След като почистването е приключило или батерията е на изчерпване, самозареждащата се технология на Maya ще я отведе до нейната зареждаща станция. Велико!

MClimate Maya Polina Bilokonna

Ако трябва да обобщя какво най-много харесвам в присъствието на Maya вкъщи е:

 • Безшумна е. По-тиха прахосмукачна никога не бях срещала!
 • Чисти ефикасно.
 • Компактният дизайн със своите само 6 см дебелина, прави Maya пригодна за почистването на трудно достъпните места под мебелите в нас като голямото огледало и масата.
 • Умна е. Има ултра-звукова система против сблъсък.
 • Има възможност за въвеждане на таймери. Бързо и лесно мога да задам часа, в който Maya да почисти където и както пожелая.
 • Има обемен воден контейнер, което е супер-предимство за дните, когато искам да я помоля и да измие пода. Миенето на под продължавам да предпочитам да извършвам с моп (тъй като го правя с препарат), но за освежаване, само с вода, се справя със сигурност чудесно.
 • Батерията издържа прилично. За справка: 7000 mAh стигат за 200-260кв. м апартамент, което е доста.
 • Цената е адекватна, 699лв. Обмислям такъв подарък и за майка ми.

Като че ли това са основните моменти. Ако нещо пропуснах, питайте. :)

Също така, повече за Maya можете да намерете в сайта на MClimate: https://mclimate.eu/maya

Има опция дори да заявите безплатна демострация: https://goo.gl/forms/rqARDPbluAk3AziG3

Ако се чудите как точно изглежда всичко в action, вижте това видео:

Поздрави,

Полина

6 responses to “За моята домашна помощница-робот Maya MClimate”

 1. Avatar Lanna says:

  Здравей,
  Супер вълнуващ ме въпрос-как се справя с космите/прахтта, насъбираща се в ъглите?
  Поздрави,
  В

 2. Здравей :) Минавам ги с мопа за нула време.

 3. Здравей, от колко време го ползваш модела ? Все още ли чисти добре ? Може ли да се намери все още в България и на какви цени е нормално да го търся, намерих го в един сайт но не съм сигурна дали е активен още. Благодаря предварително

 4. Avatar Polina Bilokonna says:

  Привет, адаш! Чисти добре, ако я ползваме между основните почиствания. Доволна съм от Мая като от спомагателен помощник. :) Разбрах наскоро, че има и прахосмукачки, на които можеш да зададеш Х траектория и по нея да се движат, но са по-скъпи и нямам лични наблюдения за тях. Мая пък има опция за тест. Можеш да поръчаш един тест за вкъщи и сама да решиш. Поздрави!

 5. Avatar ПОля Иванов says:

  Благодаря ти “адаш” :) Страхотно е че може да се тества, ще проверя и тази възможност. Ти много изчерпателно си описала домашния ти помощник, благодаря ти за което. За периода до сега се нагледах на доста продукти но тази ми се струва едно добро бюджетно решение.

 6. Avatar Zhivkost says:

  Този робот като изпълнение е пълен боклук! Никога, за нищо на света, не купувайте продукти на MClimate, още повече, че като вариант имате толкова по-качествени продукти от Xiaomi, iRobot, iLife и доста други производители. Няма смисъл под надслова “изберете българското” да купувате неща, които в технологично отношение са доста по-назад от предлаганите понастоящем на пазара. Един доста неудобен и скрит момент е факта, че тази Мая няма централна четка, тоест почистването е доста ограничено. Друг скрит момент е качеството на изпълнение на самия робот – под всяка критика е. В нета има много коментари на недоволни от този робот потребители, всеки може да провери това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA