Old movie feeling & ProFiber experience

Мястото е новооткритият софийски салон на Валентин Цветков HairSpot, а годината е уж 2016, но се усеща като някоя от двадесете на миналия век. Много, много retro vibe вирее във въздуха и е дело на небеизвестната, с интересните си интериори решения, Кремена Халваджиян.

Сядам с толкова добре пасващите на интериора зимните ми ботуши и вълнени чорапи :))  ….

dsc03694-as-smart-object-1

….и от тук нататък се оставям в ръцете на фризьора, за да видим какво представлява обновената процедура с ProFiber, която избрах, за да си заздравя косъма след изтощителната откъм активности есен…

dsc03704-as-smart-object-1

dsc03676-as-smart-object-1

dsc03787-as-smart-object-1

Ето и от какви глезещи и приятни стъпки състои процедурата:

dsc03663-as-smart-object-1

Стъпка 1 – диагностика на косата. Иво сподели, че косъмът при мен е в добро състояние, но като всяка третирана с боя и сешоар коса, моята се нуждае от подхранване.

Към добре разпознаваемите на пазара от миналата година насам трите серии на Pro Fiber – Rectify, Restore и Reconstruct, тази година от L’oreal Professionnel добавиха и четвърта – Rеcreate за изтъняла от увреждане коса. Моят случай. :)

От трите серии на ProFiber, за най-подходящата за мен се оказа именно тя: Recreate.

dsc03682-as-smart-object-1

Стъпка 2 – измиване.

dsc03834-as-smart-object-1

dsc03722-as-smart-object-1

dsc03743-as-smart-object-1

Стъпка 3 – нанасяне на Re-charge booster. На чист български – ричарджър.  :) Това е концентрат, който цели ударно да похрани и засили косъма.

dsc03811-as-smart-object-1

Тук идва и най-интересното свързано с ProFiber като подхoд в козметичната индустрия:

За да има реален смисъл и ефект от ProFiber, трябва поне един месец да се ползват само продуктите от индивидуално предназначената серия. Шампоанът се използва в комбинация с балсама (Re-create hair care conditioner) всеки път, като на всяко четвърто измиване трябва да се добавя и ричарджъра – Re-charge booster, който заменя традиционната маска или балсам.

dsc03780-as-smart-object-1

dsc03840-as-smart-object-1

Един съвет от мен по употребата на ричарджъра у дома: нанасяйте ричаржъра на подсушената с кърпа коса. По този начин кремообразният концентрат няма да се плъзга по мокрия косъм, а ще има възможност да попие и тогава вече да го подхрани. :)

Концентратът наистина се усеща като концентрат, а не просто по-интензивна маска, затова горещо препоръчвам старателно да го отмивате от косичката преди да престъпите към най-приятната част: стилизиране!

dsc03814-as-smart-object-1

Voilà! След сешоара първата процедура (която винаги се прави в салон) смятаме за приключена! :) Косичката подхранена, а момичешкото настроение след сешоара ме кара вътрешно да подскачам от тази красота, хехе

dsc03890-as-smart-object-1

dsc03900-as-smart-object-1

dsc03908-as-smart-object-1

dsc03907-as-smart-object-1

dsc03891-as-smart-object-1

dsc03892-as-smart-object-1

Ето и моята partner in crime – Mademoiselle Aia – която скоро също очакваме да сподели впечатления от момичешката ни събота в Hair Spot.

dsc03888-as-smart-object-1

Поздрави,

Полина

*В партньорство с L’oreal Professionnel   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA