Коледна изненада от Braun: фотоепилатор Silk-expert IPL BD 5001

Коледа и първото ми подаръче, което ще ме накара да не се мотая да салони, а да се разкрасявам в комфорта на дома ми, с елхата и Мерогана до мен! :)

dsc03970-as-smart-object-1

Супер много се радвам! Фотоепилаторът на Braun и то именно Body&face 5001 е продуктът, който много обмислях за покупка още от края лятото насам и ето че Braun ми го подариха за ревю.

dsc03991-as-smart-object-1

Радостта ми всъщност е двойна, защото подаръкът е не само на мен, а са два броя – за мен и за една от вас!

dsc03990-as-smart-object-1-as-smart-object-2

Защо Braun и защо IPL за в къщи?

Скъпоструващите салонни процедури (и лазер, фото) често дават чудесни резултати, факт. Истината е, обаче, че без редовна поддръжка никой резултат не се задържа. Личният ми опит сочи, че дори след серия от 10 процедури (=1000лв. общо и то само за 2 зони…) изисква поддръжка поне 1-2 пъти годишно. Според мен, това е крайно неразумно като разход, затова идеята да имам IPL за домашна употреба ми звучи страхотно.

Имам чудесни отзиви от две познати, плюс от купища ревюта конкретно от модела на Braun Body & face 5001, но за личните ми впечатления обещавам да разкажа след 3 месеца. А сега нямам търпение да ви споделя за първата ми процедура.

dsc04009-as-smart-object-1

Какъв е капацитетът на уреда? За колко време реално стига?

120 000 импулса (капацитетът на уреда) стигат за  6 години употреба на устройството на цяло тяло, 14 години употреба на 4 зони от тялото, 90 години употреба на 2 зони. Тук е важно да споменем, че 120 000 импулса е осреднена величина на енергиен разход. Повечето брандове измерват при минимален разход, за да презентират по-голям брой импулси. Braun дават ясен срок от 6г. за цяло тяло.  което е супер. Ако пък го споделям с още 1 приятелка, тогава срокът пада на 3г., което пак е супер! :)

dsc04017-as-smart-object-1

За кого е създаден фотоепилаторът IPL BD 5001 на Braun?

Фотоепилаторът е ефикасен само, ако сте със светла кожа+тъмен косъм.

dsc04040-as-smart-object-1

Как се използва?

Зоната, която бихте желали да третирате трябва да бъде обръсната или депилирана преди всяка употреба на IPL-a. Премахването на косъма от повърхността на кожата е задължително, за да може лъчът да се насочи директно върху корена на косъма, а не върху частта над кожата. Изберете предпочитаната настройка (нормална или за чувствителни зони – бутоните са два, няма как да се объркате) и поставете главата на устройството върху избрания участък. Проверете дали главата е напълно прилепнала към кожата. В случай, че не е , устройството няма да произведе импулс. Ако случаят е такъв, ще видите червено проблясване на индикатора отстрани. За по-големи участъци, използвайте “плъзгащ метод”- задръжте бутона и плъзгайте бавно по зоната, която искате да третирате. За по-малки участъци, натискайте и отпускайте бутона. За чувствителни зони или ако използвате устройството за първи път, най-подходяща е настройката за чувствителни зони.

Кога ще се появи забележим резултат?

Типичният цикъл на израстване на косъма варира и може да продължи до 18-24 месеца в зависимост от различните части на тялото. Имайки предвид, че само косъмчета, които са в процес на израстване ще бъдат засегнати от импулсната светлина е важно да направим множество процедури. Затова от Braun препоръчват да се започне с 4-12 поредни седмични процедури (по 1 на седмица), за да постигнете оптимални резултати.

След като приключите началната фаза, можете да продължите третиранията според индивидуалните нужди на Вашата кожа. Някои жени се нуждаят от едно третиране на 1-2 месеца, докато при други е достатъчно да се правят процедури на интервал от 6-12 месеца.

Какъв е личният ми план?

Всяка седмица по 1 процедура. И така три месеца. След това веднъж на месец за поддръжка.

Какво най-много ме кефи конкретно в този модел Braun?

Първо, разбира се, че е безболезнено. Първата процедура мина чудесно. Цели крака, бикини линия, подмищници – абсолютно никъде не усетих болка. За сравнение, в салон болеше и то болеше много.

И… продължаваме с плюсовете (минуси засега никакви не видях, дано е така и след 3 месеца, когато споделям пълното ревю)!

Уредът е супер лек + удобно напасва формата на ръката.

dsc04047-as-smart-object-1

Сензори! Няма как да се изгорите! Интелигентна технология, която се адаптира към индивидуалния тип кожа. Автоматично настройва интензивността на светлинния лъч за най-оптимално, безопасно и ефективно третиране.

dsc04048-as-smart-object-2

Защо като цяло…? :)

Summer bodies are made in Winter! Ето защо фотоепилаторът е мега яката идея за коледен подарък, според мен!

Буквално след половин година е ЛЯТО и вярвам, че цялата история, свързана със самобръсначки, кола маски и т.н. ще е в минало! Очаквайте публикация след 3 месеца с отзива ми как върви обезкосмяването с фотоепилатора, хохо!

11817251_10153484479724719_5051845484279381304_n

За да участвате в игра, натиснете тук.

Поздрави,

Полина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA