Как избирам фон-дьо-тен #2

Здравейте, скъпи момичета,

Преди повече от година бях споделила пост Как избирам фон-дьо-тен #1 Тогава, накратко казано, наблягах на взимането на тестери преди покупката и тестването вкъщи.

Година по-късно нещата се промениха в две отношения:

1. Станах значително по-взискателна към козметиката. Козм. ми арсенал е много лимитиран откъм количествата и разнообразие грим, повечето неща са висок клас козметика и което ползвам го харесвам на сто процента.

2. Станах по-съзнателна в покупките и уважителна към бюджета си. Парите като материя също са израз на енергия.

Факт, брандовете ми изпращат доста неща за тест и ревю, но и немалко неща купувам сама, затова тази ми философия към парите и козметиката ми е наистина ценна и ще се радвам да достигне до вас посланието ми.

Днес ще ви споделя за новия ми подход в избора на фон-дьо-тен. Той отново е базиран на тестването преди купуването, обаче предвид, че вече става дума за селективната козметика и продукти струващи стотина лева всяко вече тествам директно на място и се радвам да получа добра консултация.

В поста давам пример с Giorgio Armani. Обожавам бранда и съм много щастлива, че вече го има на пазара при нас. Предлага се в Douglas в Сердика мол, като консултантите на които съм попадала са добре запознати с бранда и могат да бъдат наистина полезни в избора.

Ако трябва да формулирам посланието, което много искам да достигне до вас днес в едно изречение, то то ще е:

Тестваме и ще останем доволни.

PicMonkey Collage1Този подход може да ни спести много пари и нерви, момичета.

Та, какво да питаме, обръщайки се към консултанта?

1. Как да нанасяме фон-дьо-тена, към който сме се насочили? С пръсти или с четка? 

Както бях споделяла и в поста за четките за грим, куп фон-дьо-тени са предназначение за нанасяне само с ръце. В момента съм също с такъв – Maestro на Armani – и използването на четка не само е излишно, ами направо не се препоръчва от самия бранд, предвид текстурата на продукта. Докато Luminous Silk (на снимката долу, както и на снимките ми в поста) го нанасям с четката.

DSC02583

2. В комбинация с какъв крем/гел ще е най-удачно да го ползваме фон-дьо-тена предвид спецификата на кожата ни?

Изслушваме + наблюдаваме на практика как се “държи” препоръчаният и нанесеният продукт на лицето часове по-късно.

3. Каква пудра би засилила ефекта и трайността на фон-дьо-тена?

Изслушваме + наблюдаваме на практика как се “държи” препоръчаният и нанесеният продукт на лицето часове по-късно.

Отговорите на последните два въпроса не означават, че ще трябва да платим веднага тройно повече от предвидения бюджет, но пък могат да ни бъдат полезни занапред като информация.

DHM76359

След като получа отговори на тези и други второстепенни въпроси, рядко се отказвам да пробвам и други продукти от декоративната козметика. По този начин добивам представа и за други продукти на бранда, които при интерес мога да взема някой друг път.

Общо взето, съветът ми е да тестваме всичко, което представлява интерес за нас.

В крайна сметка, затова са създадени мострите, затова консултантите са се хванали на тази работа (влече ги и са обучени), а и самият ритейл е създаден именно за това – да можем да се запознаваме с продуктите на Giorgio Armani и други брандове отблизо.

PicMonkey Collage2

С фул макс тунинг Гримирана и доволна излизам от Douglas или Beauty Zone и си давам няколко часа да помисля и да понаблюдавам действието на продуктите. Във фон-дьо-тените ми е особено важно те да не оксидират (да не пожълтяват на кожата час-два по-късно), за щастие с Armani всичко е супер и в това отношение.

Giorgio Armani определено не е бранд за импулсивни покупки. Това е брандът, който си заслужава да се настани почетно в козметичката вкъщи, да е част от любимите сутришни грим-ритуали и наистина да ни прави деня по-красив.

DHM76401

Та, така ги избирам нещата, момичета. Факт, един фон-дьо-тен няма как тотално да изравни релефа и да ни скрие, да кажем, акнето (освен на снимките с професионален апарат или в силно блърнатото или “барано” селфи :)) ), нито да ни направи магически кожата идеална, обаче с Giorgio Armani и вероятно още няколко бранда от високия клас МОЖЕ да се подобри външният ни вид значително, а по същото време, паралелно, да третираме проблемите с кожата с лечебните средства и качествена храничка.  Скоро ще разкажа какво се случва с курса ми с Роакутан. Мисля, че максимум до седмица ще го пусна и видеото. Тъкмо ще ме видите и без грим на 4тия месец с Р., и с фон-дьо-тена Maestro Armani или Luminous Armani. Ако искате, драснете кой от двата да си нанеса във видеото. 

Поздрави,

Полина

3 responses to “Как избирам фон-дьо-тен #2”

 1. Avatar Пепи says:

  На снимката от двойния колаж кожата ти изглежда като порцеланова! С кой ФДТ е това и кое е червилото?

 2. Avatar Polina Bilokonna says:

  Пепи, не се лъжи от добрия обектив, чак порцеланов ефект никой фон-дьо-тен не постига. Иначе на снимката съм с Luminous Silk. Чудесен продукт, но въпреки това трябва да имаме реалистични очаквания. А за гланца пост ще пусна още утре. :)

 3. Avatar Innah K. says:

  След поредния напразен опит да намеря моя цвят сред фон-дьо-тените в ДМ, Лили, Елитис и т.н., бях решила директно да тръгвам към високобюджетните, като имах огромна препоръка за Double Wear от една приятелка с доста проблемна кожа, която е изпробвала доста продукти от този клас. Интересно наблюдение от нейна страна, което ми се иска да споделя тук, за да бъде евентуално от полза, е, че професионална козметика (какъвто тип е МАС) е добре да се избягва. Твърдо ЗА тестерите е и тя, защото казва, че определени фон-дьо-тени оксидират след няколко часа, други път порозовяват странно и т.н. :)
  За момента намерих моя фдт от дрогерийните, но усещам, че ще се изкуша за нещо по-специално^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA