Braun Silk-epil 7 SkinSpa Wet & Dry (Отзив)

 Braun Silk-epil 7929 SkinSpa Wet & Dry, 238.99лв.


С този комплект Braun са се постарали да ни предложат една по-цялостна грижа за себе си. Изключително импонирам на този техен подход. С две ръце съм за това, инвестирайки в себе си, да го правим по-комплексно.

Ако ще е епилация, то да е, както му е реда, в три етапа – ексфолиация, епилация, хидратация. В този комплект имаме освен четка за ексфолиация за тяло и епилатор (един продукт, с 2 глави), имаме и четка за лице, което няма как да не звучи добре. Да видим сега дали успяха да ми оправдаят очакванията. :)

Епилация с Braun Silk-épil
 

Обещава да премахва дори най-тънките и къси косъмчета и в наистина го прави, при това бързо. Дори късите косъмчета ги хваща и издърпва с корен, без да къса. Изключително доволна.


– Масажира, което първоначално всява усеща за нестабилност на продукта, но в крайна сметна наистина има смисъл от тези вибрации и масажиране, намаляват болката.

– Главата на епилатора е подвижна. Това е огромен плюс за мен. Никога не съм си представяла, че ще използвам епилатор и за подмишници, при това без те да се разраняват от процедурата. Именно за тях накланяща се напред-назад глава върши чудесна работа.


– Подходящ за употреба под душа или във ваната. Според мен, върху мокра кожа процедурата значително се удължава във времето, т.е. не хваща толкова бързо косъмчетата. Но че е по-приятно и безболезнено под вода – така е, според мен. Което също е в плюс на продукта.

– Безжичен. Зарежда се с кабел и издържа прилично.

– Има вградена лампичка (и предишният ми епилатор е имал, но далеч не толкова силна!), също плюс.

– Формата бих нарекла дори ергономична. Стабилно и удобно стои в ръката.

– Симпатичен дизайн. Харесва ми.

Недостатъци не намерих. Епилаторът е чудесен.

 
 
Четка Braun Silk-épil за почистване на лице
 
Приятна четка. Продължавам да я ползвам с удоволствие, но не бих я препоръчала като отделна, самостоятелна покупка, ако се предлагаше такава.
 
– Харесва ми, че наистина нежно ексфолира. Дори върху чувствителни зони (предвид склонността ми към акне) наблюдавам само положителен ефект. Излющва горния слой мъртви клетки и леко полира кожата. Вярвам, че при редовна употреба може да спомогна при изравняването на релефа.
 
– Не ми харесва, че е на батерии. Да, съществуват презареждащите се батерии, но… come on. Досадно е. А и поне в моя случай смяната на 2бр. АА се изисква всеки 3-4 седмици. Не е ОК това.
 
– Като минус бих отчела и факта, че главата не е особено стабилно фиксирана. Подобна ситуация се наблюдава и при четката за тяло. При по-невнимателни движения под душа главата просто се откача.
 
– Четката върви без какъв-то и да е case/предпазител за съхранение, било то пластмасов или текстилен. (Текстилната част, която върви към комплекта, пък е твърде малка за да се поберат в нея и трите неща, не е ясно за кое точно е предназначена. Това е странична забележка, но все пак.)
 
– Препоръчва се смяна на глава на всеки 3 месеца. Цената на 2бр. при смяната е 18,79лв. което като разход е ОК, но като добавим батерийките и нестабилността в самата изработка – по-скоро не бих разглеждала четката като must-have уред. Ако приемем четката като бонус към епилатора, който е ядрото на комплекта – добре, но като самостоятелен продукт, както вече споменах, има какво да се желае (сигурна съм, че Braun скоро време да лансират подобрената версия, това е само въпрос на време).
 
Иначе като дизайн е приятна. :)
 


Ексфолираща четка за тяло Braun Silk-épil

Мислех да пропусна това лирическо отклонение, но хайде все пак за подсещане. Ексфолирането е една от най-важните стъпки в ежедневната грижа за кожата. Наистина не е за пренебрегване. То премахва мъртва кожа, като стимулира регенерацията на долните слоеве и позволява на кожата да попива от продуктите, с които я третираме. Освен това редовното ексфолиране предотвратява врастването на косъмчета.

– Харесвам в четката това, че не е хипер-нежна и, че сега, лятото, усещам как тези 10,000 тънки влакънца наистина успяват да ми почистват кожата в дълбочина и дори някак да я полират. Душ-гела нанасям директно върху четката, което е ново за мен като преживяване под душа. И ми харесва. И, да, определено върши работа, почиства добре. Просто се усеща разликата.

 
– Препоръчителния срок на ползване – 9 месеца. След това е необходимо да сменим главата с нова такава. Препоръчителната й цена е 19.79 лв, което е ОК, даже ми вучи рентабилно. 
 
– Онова, което не ми харесва в четката е отново това, че не е стабилна. Това се наблюдаваше и при четката за лице. При по-невнимателно, небрежно/забързано ползване главата се откача лесно. 
 
– Второто нещо, което не ми допада е, че работата на двигателчето твърде много се усеща, малко …прекалено трепери. Първоначално си мислех, че това е част от масажа на четката, но си дадох сметка, че вибрациите тръгват от двигателя, който е от страната на дланта…
 
Общо взето, бих препоръчала да се изчака за следващото поколение/серия четки на Braun, ако ви интересува подобен продукт. Тази четка е добра, но съм сигурна, че скоро ще се появи усъвършенстван неин модел на Braun. Надявам се да е с по-стабилно фиксирана глава и вибрациите(усещащи се от към дланта, а не главата на четката) да са по-слаби, че и незабележими, каквито трябва да бъдат за напълно комфортна употреба на продукта.
 
Цена на комплекта: 238.99 лв.
Резерва четка за почистване на лице, 2 бр – 18.79 лв.
Резервна ексфолираща четка за тяло, 1 бр – 19.79 лв.
 
Накратко, чудесен епилатор (а не е като да нямам база за сравнение, че и с по-скъпи епилатори на пазара) и две приятни допълнения в комплекта под формата на ексфолиращи четки.

Коментар от 23.07.14: четчицата за лице е наистина идентична с тази на Olay, тъй като и двата бранда – и Braun, и Olay са част от семейството на P&G Beauty. :)

Поздрави,
Полина
 
*Комплектът е изпратен за ревю от представителите на марката. Мнението, както винаги, е лично мое.

12 responses to “Braun Silk-epil 7 SkinSpa Wet & Dry (Отзив)”

 1. Avatar Vixi says:

  Съжалявам, но първото което видях беше четката за лице, което надявам се не е нарочно 1:1 копие на тази на olay pro x :-) Останалите неща ми харесват, а като цяло Браун са били винаги на ниво не само в епилацията, но и в другите си продукти насочени към дамите :-)

  hellovixi.blogspot.com

 2. Сега я разгледах. Наистина идентични. :)

 3. И аз забелязах още преди няколко седмици, че четката за лице на Olay и тази са 1:1. Хубаво ревю, както винаги.

 4. И аз имам Olaz/Olay четката и съм супер изненадана колко еднакви са, но пък главата никога не е падала при употреба, а батериите вече 2-3 месеца не съм ги сменяла :)
  Епилаторът ме заинтригува :)

 5. Дааа, четката е страхотен бонус към самия епилатор :) Имам епилатор на Braun от по-старите серии, но не се решавам да го ползвам за зона подмишници… Явно трябва да поразгледам по-новите модели хохо :)

 6. В търсене съм на нов епилатор и този, по начина, по който го описваш е идеален! Предвид факта обаче, че наскоро се сдобих с Philips VisaPure мисля, че четката за лице на Braun ми идва излишна. А в цената със сигурност си оказва и тя влияние. Въпреки това, ще им разгледам другите предложения. Не съм ги ползвала като марка, винаги съм залагала на Philips :) Поздрави

 7. Може би проблемът е бил в батерийките. Ще следя как стоят нещата с Duracell (предишните са били на непознат бранд) и ще оставя note с дата в поста. Мерси, че сподели твоя опит.

 8. Наистина го смятам за идеален, а съм от придирчивите по принцип. :)

 9. Прекрасни продукти. Както казах – сега ще се чудя как да пенсионирам стария епилатор, за да го заменя с този :P Благодаря за мнението!

 10. Avatar Пух says:

  В момента ползвам по-стар модел на Браун, но вероятно след него пак ще се върна при Филипс, някак по-лесно и ефективно вървеше цялата процедура с него. Обезболяващия масаж не можах да го оценя, при мен е с приставка и се отказах от нея след няколко опита. А торбичките им са кошмарни, моята се раздърпа и отвори по единия шев за около месец. Като цяло съм доста разочарована след всичките суперлативи за моделите им (от преди 5 г. някъде, след това не съм се интересувала), макар показаният да ме впечатли с подвижната си глава.

 11. Avatar Anonymous says:

  Цената на епилатора е малко по-различна от цитиранат – 320 лв. е и го има само в emag.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA