За катерушката на Меган

Няколко приятели ме питаха за катерушката на Меган и ми се стори добра идея направо да споделя един пост по темата. За хора с котета вкъщи и най-вече, за вече търсещите катерушки, този пост може да е от полза.

Но първо да се отклоним от темата с няколко бебешки снимки на Меджи, които се изкуших да разгледам преди поста, и ми се сториха too cute, че да ги спестя…

Меджо… колко я обичам!

 


И така, за катерушката,

искаше ми се да е от качествени материали, от естествено дърво (да е стабилна),
и да е разумно подбран платлесен за почистване от косми.

От приятели разбрахме за Надежда Катева от Пловдив (координати – тук), тя държи развъдник на персийски котки, а мъжът й е дърводелец. Решихме да поръчаме от тях и се убедих що за страхотен тандем са двамата! :)
Тя като човек, познаващ котките, знае добре какво обичат, а мъжът й, като дърводелец, знае наистина добре как да реализира идеята.

Относно цената, нашата катерушка, тази на Меган, без затворената “къщичка” беше 180лв., а тази втората (подарък за приятели) с вкл. “къщичка” – 200лв. Срок за изработка: няколко седмици, като взехме катерушката директно от Пловдив (тъкмо повод за разходка), в разглобен вид се побира в колата.

За самия модел на катерушката:
хубавото на това с катерушките по поръчка, че можеш сам да си измислиш модел. Аз държах катерушката на Меган да е широка за спане и да има бордче. Вдъхнових се от моделите на катерушки, предназначени за едри породи като Мейн Кун.

Ето я и въпросната катерушка с “къщичката”, която наскоро за един приятен повод, подарихме на наши приятели, които имат 2 котета! :)


Относно сглобяването, не съм участвала, но доколкото разбрах, не е супер-сложно (:

 

Поздрави,

Полина

5 responses to “За катерушката на Меган”

 1. Avatar Anonymous says:

  Извинявай за въпроса , но твоята котка каква точно порода е ? И от кой развъдник си я взела ?

 2. Avatar Anonymous says:

  Благодаря за милите думи Поли. Радвам се, че катерушките са ви харесали!

 3. Британска късокосместа е… . Най-големите сладури сред котетата !

 4. Avatar romancemss says:

  Меган е страхотна!
  Имам същият сладкиш вкъщи – само че мъжки и е едно от най – прекрасните същества :) За него катерушките обаче не са особено атрактивни, предпочита сам да си намира местенца.. Но вашата е приказна, а Меджи май също я харесва :)) ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA