За Moeva London & как да се сприятеляваш лесно

Първо, за нереалния бански! После – размисли за сприятеляването онлайн! :))

За присъствието на нашумелите MOEVA London вече и в България научих от официалната страница на директния вносител – Fashion Atelier. Ако не сте чували за бранда, хвърлете едно око на техния Instagram профил – тук – има много приятни кадри на моделите бански, а самите бански можете да закупите тук: http://ms-style.eu/

Всеки модел се произвежда ръчно от висококачествени италиански платове.

Това, което особено ме впечатли, освен дизайна и високото качество на тъканите, беше фактът, че MOEVA използва най-добрите френски и италиански позлатени аксесоари несъдържащи никел, за да избегне опасностите за здравето и околната среда. Позлатените принадлежности също са ненагряващи се и неръждаеми, като запазват своето качество и блясък в дългосрочен план.

Както става ясно и от кадрите от този пост, бански ми е много присърце и препоръчвам бранда с две ръце! Ако нещо ви допадне, имате от вносителите и 50лв. отстъпка с код “POLINA” от всеки модел бански в сайта. :)

img_1934.jpg

Моят бански костюм е модел Bridget. Чудничък за по-елегантен летен външен вид на морето.

Продуктите на MOEVA и новости за марката, придружени с много модни съвети може да откриете на Fashion Atelier, както и на facebook.com/MOEVA.in.Bulgaria

А сега за това как да се сприятеляваш лесно! :)

/размисли на база мой емпиричен опит, хохо/

С Габиhttps://www.instagram.com/gabrielasnmn, която виждате на кадрите с мен, се запознахме именно онлайн! В Instagram!

Общо взето, този ден на лодката (поканих Габи с нас) и тези кадри сега са същинско потвърждение на факта, че онлайн запознанства могат с лекота да преминат в една много по-силна и хубава емоция наживо!

Не ми допадат нравоучителни формулировки и повелителни наклонения, затова ще ви споделя просто как го правя АЗ! :) Как аз се сприятелявам с лекота.

Казвам на готини хора, че правят готини неща.

Всеки път, когато искам да кажа на готиния човек нещо хубаво – аз просто го правя. Няма място за притеснение или срамежливост. И няма нужда да измислям красиви формулировки. От опит вече знам – колкото по-простичко го кажа – толкова по-добре. Няма нужда да се чудя как ще реагира човекът отсреща и аз как ще изглеждам в очите на човека. Това тотално няма никакво значение. Аз го правя за себе си, а не с цел. Аз просто описвам реалността наглас.

В началото може да изпитвате тегав съблазън да понижите високия емоционален накал в казаното или в съобщението, … да наречете човека не ‘еб.. м… колко си умен’, а, да кажем, ‘доста умен’ или да се мъчите да съоръдите такава смислова конструкция, че да може да се трактува и така, и така…

Един вид, може да съм те похвалила, а може би не.

Тази грешка правят милиони хора. И самата аз преди постъпвах точно така.

Този подход не работи или работи зле, защото хората не обичаме смесени сигнали. Особено сега. Съвременият човек е пренаситен от целия този шум онлайн и оффлайн и ако не му дадеш концентрат, той просто нищо няма да усети.

Все едно си представете, отивате в ресторант за хубав телешки стек, а ви сервират кебапче и казват ‘е, това също е месо’.

Не може и не бива така. Ако искате да похвалите човека – направете го докрай  (ах, как не исках да минавам на повелителни наклонения, но ето че го направих… ами, това е положението).

Направете го докрай. Похвалете човека с думите, които наистина са ви в главата и в сърцето.

Няма от какво да ви е страх. Не се бойте да се позиционирате по този начин като нещо по-надолу в йерархията of coolness… :)) Вашият събеседник няма да се възползва от ситуацията по тъп начин, ако наистина е готин човек. А ако не е и сте се объркали моментно, ами майната му. Не е бил вашият човек, вашият е наблизо. И не е един. Просто и той се срамува все още, най-вероятно. :)

Проблемът на приятелствата в града е надутото с непонятен пълнеж его. Именно то иска да изглежда по-добре отколкото е и създава десетки прегради от завоалирани думи…

Накратко, пак да обобщя, първото правило при мен е много простичко и то звучи така: казвам на яките хора, че са яки.

Правя го, когато техния ‘coolness’ (как да го кажа на бг? помагайте) зверски ме впечатлява или когато съм в мега доброто настроение.

И тук стигаме момента, когато любознателен читател би попитал – и за какво е всичко това?

Честно да ви кажа, нямам отговор. Напрактика, просто така. Представете си ситуацията как вървите в безкрайна филия хляб и насреща виждате човек с гладни очи. Тук няма въпрос ‘за какво?’ Тук има ‘защото’. Просто защото ти имаш много хляб, а човека до теб може би е гладен.

Защото е готино да казвам на готините хора, че са готини. Ето за какво.

Защото никой не им го казва.

Защото много готини хора не знаят, че са готини.

Светът храни сомалийските деца, а за умиращите емоционално готини хора всички са забравили.
Общо взето, изпълняване на първото правило няма да ви донесе никаква полза, но ще ви донесе радост.

Какво правим, когато хората правят тъпи неща?

Тук идва второто ми негласно правило и то е свързано със ситуациите, когато съм свидетел на акт на някаква тъпотия.

Казвам (не спестявам, не отлагам, не увъртам) на хората, извършващи тъпи (през моята призма) постъпки, че според мен постъпките им са тъпи.

Тук нещата са огледални на първото правило, но подходът е различен. Горещо съветвам да чуете мнението на Ванеса за това Как да променим някого? https://www.youtube.com/watch?v=Eak-R2Pj-Fc&t=7s

Сега, когато знам колко е важен и работещ този подход от 2 точки, се сещам, че винаги съм го знаела вътрешно, просто бях забравила за него. В детската градина си казвахме всичко директно.

Сега, когато сме възрастни, най-прекрасното, което можем да направим е да похвалим човека до нас или пък онлайн, ако има за какво. Дайте му да разбере как се отнасяте към него. Пуснете светлина, ако му е тъмно. Не очаквайте взаимност и благодарност, вие тук не сте за това.

Бански – MOEVA London, модел Bridget

Очила – Clandestino

Толкова размисли за днес. Отивам на кафе с приятелка.

Поздрави,

Полина

2 responses to “За Moeva London & как да се сприятеляваш лесно”

  1. Анастасия says:

    Привет Полина, от половин година следя блога ти и много ти симпатизирам. Действаш ми позитивно и мотивиращо,а това винаги е полезно :) Имам само един съвет- намали употребата на “готин” и “тъп/тъпо” – не ти отиват на излъчването:)

  2. Привет, Анастасия! Мерси за милите думи, а за забележката – много си права. Знам за това (въпреки че дори от близките никой не ми е направил тази забележка, а трябва!) и ме досрамя сега чак. :) Мерси. Крайно време да се оттърва от навика и да ги замествам думите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA