Сигурен начин да спреш да се притесняваш

Този пост адресирам към себе си… и към всеки друг, който е на същата вълна като мен в дадения момент. Не вярвам в случайности, съответно съм сигурна, че не случайно сте попаднали на този пост в този конкретен момент. Така че, enjoy! :)

IMG_2998

Тази вечер съм в кондиция на силно притеснениe по редица въпроси. Няма да се спирам на самите тях. Ще ви споделя само, че по същото време имам работа и то съвсем конкретни задачи да свърша за оставащото ограничено време днес. Искрено приоритизирам тези задачи за важни, но колкото и да се старая, последния час прекарах тотално обвзета от страхове.  В един момент, обаче, дали ми е писнало, дали просто се изморих или… невидима ябълка на прозрението ми е паднала върху главата, но ми светна как да не се притеснявам. И искам да го споделя с вас, тъй като проработи.

Подходът ми състои от две фази:

ФАЗА 1: Подсещам се, че единствената цел на това имам този ми живот, това тяло, кое прие духа ми, това време и възможности е да извървя мой си път. Всичко онова, което се случва е най-доброто за мен за конкретния момент. Всичките избори са правилните за конкретната ситуация и конкретния момент избори. Понякогато най-доброто се оказва именно онова очакваното и (отдавна) желанато нещо. Понякога не. Та, в този ред на мисли, ако утре (в буквалния и преносен смисъл) не се случи нещото, както съм го замислила, това би могло да означава само, че представата ми за него и планът, всъщност, не резонират с най-добрия сценарий за мен. И отново всичко ще е наред.

ФАЗА 2: Питам се кой би бил най-лошият възможен сценарий. Отговорът, който ми идва на ум моментално са думите ‘тотален рестарт’. Тоест, пълното зануляване и започване наново генерално… Който пък да е лошо това? Ами, отново всичко ще е наред.

IMG_2992

Вероятно някой ще сметне този подход за наивен, но нещата в живота, всъщност, са доста прости… Особенно, когато имаш тези 2 фази за решаване на казуса под ръка и не си усложняваш живота. :))

Поздрави от мен, приятели!

П.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA