МОИТЕ ТРИКОВЕ ЗА ОПАКОВАНЕ НА КУФАР

Здравейте, момичета,

Днес ще ви разкажа за моите трикове, свързани с подготовка за пътуванията. От съществена важност при избора на багаж са продължителността на ваканцията и климатът, на който отивате, затова нещата, които ще ви споделя ще са по-общи, но със сигурност полезни.  :)

DSC08086 as Smart Object-2

 • ТОПЛИТЕ и тежките дрехи винаги слагам на дъното на куфара. Защо? Защото такива неща като плетива и дънки се мачкат трудно. Освен това, къде по-лесно е да мушна в последната минута едно потниче в куфара, отколкото да се чудя къде да побера овърсайз пуловер.

IMG_7010

 • БЕЛЬО и чорапи ‘използвам’ за запълване на дупките между дрехите в куфара. Това, разбира се, важи само ако пътувам някъде за повече от седмица, иначе предпочитам да са в несесер.
 • КОЗМЕТИКАТА, която взимам със себе си, е винаги разумно лимитирана и към това призовавам и вас. :)

IMG_6125

Що се отнася до душ-гелове, шампоана и маската – тях рядко взимам със себе си, по-удобно ми е да ги купувам на място, ако ги няма в Airbnb апартамента или по някаква причина в хотела. От брандовете, които харесвам travel size струват неразумно много, затова ми е освен всичко и по-изгодно да купя на място нещо от бюджетния клас.

 • Обикновено за 5-дневно пътуване взимам със себе си 1 дънки, 1 пола, 3 блузи, 2 рокли + 1 чифт обувки, освен този, с който пътувам. Правилото при мен е блузите/тениските да са повече от поли/дънки, тъй като заемат по-малко място, а и някак е по-удобно откъм съчетаването с обувки и др.
 •  Жените често се чудим каква ЧАНТА да вземем за пътуването. Аз в повечето случаи пътувам с 1 универсална средно-голяма черна чанта, а в куфара имам една малка за вечерни излизания.
 • ТОРБИЧКИ – в повечето случаи, където и да пътувам, отсядам с Airbnb, където апартаментите са пригодени за живот и имат легени. За всеки случай обаче винаги взимам със себе си две найлонови торбички: едната е събиране на дрехи, които ще се перат в София, а другата торбичка… я ползвам за тапа за мивка, ако реша да изпера нещо на мястото. Знам, че звучи странно, но върши страхотна работа в непредвидените ситуации.
 • ЛАПТОПА, заедно с телефона държа във външния джоб на куфара, за да ми е удобно да ги вадя на летището по време на проверките.
 • ЗАРЯДНИТЕ слагам по стените на куфата, тъй като, когато са на руло, те заемат повече място.

Защо не свивам дрехите на руло, както е модерно?

Пробвали ли сте да ги свивате на руло? Защото аз пробвах и лично на мен хич не ми допадна – нито функционално, тъй като се мачкат, нито естетически. Според мен си заслужава да свиваме на руло само ако сме с раница на гърба и имаме да катерим часове наред някаква планина и да спим на палатки.  Тогава, да – тогава признавам този метод като за метод на пътешественика! :)) Във всички останали случи, в които имаме право на куфар, въпросът е да вземем само лимитиран брой дрехи само от онова, което наистина обичаме и ни резонира, а не да мъкнем неща, които просто са са ‘сраснали’ с нашия гардероб и по навик ги слагаме в куфарите.

На всяка от нас се е случвало да взима неща, които така и не й потрябват по време на пътуването. Самият избор на ДРЕХИ няма да представлява за всички нас, жените, трудност тогава, когато така или иначе в гардероба няма дрехи, които не носим и ни предизвикват вътрешното ОХ-кане (тип ‘нямам какво да облека, затова ще взема всичко’), както беше и при мен години наред… :)

Всичко, което по някаква причина не съм обличала повече от 3 месеца, отива в Shedd, за да радва други момичета. И към това призовавам и вас.

Следващия път, когато пътувате някъде, било то и за два дни, огледайте внимателно гардероба си и тези неща, които усещате, че вече са в миналото ви – предайте нататък, за да дойде на тяхното място нещо ново за вас – друга находка от Shedd или от другаде. :)

И последен трик за днес е свързан с избора на самия куфар – много препоръчвам тези куфари, които са максималният размер ръчен багаж, а именно 55 x 40 x 23 см. На пазара е пълно с по-малки или по-големи куфари, затова съветът ми е да вземете един метър и с него да си изберете нещо, според конкретните допустими размери. При избора обърнете внимание долната част на куфара също да бъде вместителна. Забележете как в моя случай колелцата не изяждат никакво допълнително място, съответно освобождават повече място в куфара за самите дрехи.

IMG_7009

И за финал да ви споделя, че миналата година посетих едно местенце в България, сигурно го знаете – къщичките Ягода&Малина. Близо до София са, не става дума за разход като пътуване в чужбина, а е абсолютна приказка като обстановка!

17202949_10155084897384719_831843933311397097_n

Вътре всичко е дървено, уютно и е супер различно като преживяване! 😻❤️Нямам търпение пак да отскоча за един уикенд до там и ето от какво имам нужда аз: от гумени ботуши! Ако вкъщи имате чифт, който не носите и бихте искали той да зарадва друго момиче като мен, направете снимка и ги качете в Shedd! Ако са 37-37,5 размер, ще се радвам да ми пишете на лично съобщение, за да не ги пропусна! Нямам предпочитания за цвят, така че съм отворена за предложения! :)

IMG_3701 2

Поздрави от мен и от Мегоранката!

13244685_1094244783968610_708384187492884732_n

И с пожелания за незабравими пътувания,

Полина

 

2 responses to “МОИТЕ ТРИКОВЕ ЗА ОПАКОВАНЕ НА КУФАР”

 1. Martina says:

  Полезни съвети, Поли! Аз навивам само тениски и потници, с които искам да уплътня по-дебелите дрехи, който са сгънати и заемат основната част от куфара ми. Бельото ми винаги е в непрозрачна торбичка, понеже винаги се притеснявам от летищно претърсване на куфара ми. Както преди месец един господин ми отвори куфара заради една пропусната тубичка над 100 мл. Тогава благодарих на съобразителността ми, че не попаднах в ситуация сутиените ми да станат публичност на всички присъстващи. Поздрави!

 2. Svetla Miteva says:

  Страхотно…много приятно време прекарах в пространството ти :)

  Поздрави,
  Све

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA