КАК ДА ПРИВЛЕЧЕШ НОВИ ХОРА В ЖИВОТА СИ

– На теб ти е толкова лесно да се запознаваш с нови хора. Ти си навсякъде! 

Това са думите, които чувам все по-често от приятелите ми. Отстрани погледнато, аз имам огромен кръг от познати. И това е така. :) Дали съм навсякъде, обаче? Не. Но съм там, където ми е интересно и това е най-важното!

В този пост ще споделя няколко начина, с които да разширите своя кръг от познати и, кой знае, да срещнете любовта на живота си, ако още не сте! Все пак най-хубавите връзки тръгват именно от приятелството! :))

DSC07116_1

1. Нови творчески хобита = нови приятели със сходни интереси

Покрай интереса ми към фотографията се запознавам с много други творци като мен. Любовта ни към това хоби е винаги приятна тема за обсъждане и то в най-различна обстановка (бар, планина, в метро, навсякъде!).

Същото мога да кажа и за астрологията. Ново хоби – нов свят за опознаване.

Съвет: Прислушайте се към себе си. Кое е онова хоби, което отдавна отлагате? Рисуване? Музика? Танци? И се запишете най-после!

DSC07140

2. Online запознанства = Offline преживявания

Живеем във времена, когато мобилните приложения за запознанства често правят чудеса! Едно такова чудо е историята за това как заживях с моята съквартирантка, между другото. С нея живеем щастливо вече година! :)) Та, тя се e запознала с един наш с нея общ приятел именно чрез приложение. Споменала му една вечер, че търси стая и той директно я е свързал с мен, защото в апартамента, в който живея, тъкмо се беше освободила едната стая. В последствие те се запознаха и станаха добри приятели, а ние с нея съквартирантки, които много се обичаме!

DSC07134_3

Още тогава си казах, че трябва и аз да дам шанс на онлайн приложенията, защото светът е пълен с интересни хора. И го направих! В Badoo има над 360млн. потребители по цял свят, което го прави най-голямата социална мрежа за запознанства в света. От самите опции ми допада първо това, че виждам кой в момента е онлайн, за си поговорим на момента. Също така има опция определени хора да се обозначат със звездичка и по този начин лесно да бъдат намерени от мен, когато се върна в приложението. Любопитна е и опцията “People nearby” – тук ще видите хората, които се намират наблизо. Случвало ми се да съм на бар с приятели и момчето, с което си говорим да се окаже в съседното заведение в центъра и непринудено да се поздравим и разговорът да продължи наживо!

DSC06681Там срещнах готини хора, с които станахме приятели! Не отхвърлям и факта, че може би някой ден и любовта си ще срещна онлайн. Никой не знае. :) Допускам и този вариант.

3. Нови дестинации = нови запознанства

Дали в чужбина самостоятелно, с приятели или пък из България с група непознати (споделено пътуване) като в Happy Escape, пътешествията винаги, абсолютно винаги ме обогатяват с нови емоции и нови запознанства! Също така, в тотално различната среда ние самите опознаваме себе си по-добре. Виждаме се от други страни и това е много интересен и ценен процес.

Съвет: Пътувайте! В консуматорския ни свят няма по-добре изхарчени пари от тези, изхарчени за пътуванията. И не че, когато заминем не сме консуматори, но тръпката и смисълът в опознаването на нови места, вкуснотии и прочее е съвсем друга.

DSC07129

4. Опознавате хората = Опознавате себе си

Това, което правя при среща с хората е да се интересувам от тях.

Отделяйки от времето си за един-два часа обяд или кафе, единственият начин да се насладя на компанията на човека е, ако истински му обърна внимание. Истинско внимание.Хората сме различни и не винаги е възможно да има ‘клик’ помежду ни и отношенията ни да прерастнат в приятелство или във връзка. Но, ако на масата са се събрали емоционално интелигентни хора… разговорът няма как да не потръгне. Всички сме хора, в крайна сметка, и всички искаме едно и също – да се свързваме, да ни е интересно, да се чувстваме живи и така да опознаваме основно себе си. :) Boom. Който каквото и да говори, светът е огледало.

Съвет: Вдигнете очи от чантата, в която все ровим за нещо, вдигнете очи от телефона (а най-добре го оставете в чантата), от всичко на масата и просто се отдайте на пълноценната комуникация с човека до себе си. Само така ще научите повече и за себе си.

DSC07152_1

5. Не бъдете мнителни = Вярвайте, че срещате правилните хора по пътя си

В света в който живеем предпазливостта е хубава черта, но все повече хора са прекалено мнителни. Факт е и че с годините емоционалният багаж ни се увеличава и в следствие на това ставаме все по-сковани и се страхуваме да се впуснем във връзката с другия. И тук визирам и приятелствата, и всякакъв тип отношения. Това е много тъжно. Аз също понякога попадам в този капан, но когато успявам да преборя този страх, се чувствам истински наградена с пълен спектър от емоции. И това е най-хубавото в цялата история!

Това, което помага на мен е вярата, че човекът ми мисли доброто. Вярвам в това до доказване на противното.

Също така вярвам, че в отношенията между мъже и жени реално няма значение кой прави първата крачка. Дълги години прекарвах в агония седмици, разигравайки в съзнанието си хиляди възможни сценарии за това какво би било, ако… Сега казвам директно “Хайде да хапнем утре на обяд/вечеря” и това е! Ако се харесваме за приятелство или за връзка, нещата просто ще се случат. :)

Съвет: Вселената е достатъчно мъдра и ако някой не е искрен към вас или е просто на друга вибрационна вълна, вие винаги ще го усетите. Самото тяло физически ще ви подскаже дали се чувства добре в компания на човека до вас или не. Няма нужда предварително да се настройвате и да фантазирате. Ако имате желание да се видите с някого – дайте си шанс… и на него/нея. :)

DSC07119_1

Снимки: Sylvia Leyne http://sylvialeyne.creatorlink.net

Ако ви хрумне някой друг ценен съвет и решите да обогатите списъка ми от съвети, направете го, като оставите коментар! :)) От мен засега толкова личен опит. Човек се учи, докато е жив, както се казва.

Поздрави,
Полина

В партньорство с Badoo. Споделените мисли, както винаги, са лично мои. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA