UP IN THE AIR

За разлика от Up in the Air с Клуни (ах, любимият ми филм с Георги!), понякога се лети не по работа, а изцяло за удоволствие!

tempimageforsave-61.jpgТакъв беше и 25-минутният ми полет над София (в далечина) и язовир Искър по покана на Jet-ops  – изцяло за удоволствие. Мисля, че това би могло да бъде интересен подарък, ако за някой повод или без повод искате да изненадате близък!

Гледките са потресаващи, а що се отнася до комфорта по време на полета – и той е на ниво.

Страшно ли е? Не. Имам опит с летене с хеликоптер в чужбина (тоест сега не ми беше за пръв път), но тук има един друг момент, който искам да споделя. Това, което, всъщност, е голямо плюс на малките самолети е, че те могат да продължат полета си дори при изключен двигател за определено разстояние. От гледна точна на безопасност, това е добре.

Приятелят ми Радо, когото поканих на полета с мен, е бъдещ пилот и той ми сподели, че на обученията им в Русия, редовно им изключват двигателя, за да се научат да летят в извънредни ситуации. Общо взето, виждам в това плюс на малките самолети, а и е интересен факт.

Самолетът е 4-местен, т.е. две места отпред (едното от които е до пилота) и 2 места отзад. Ние с Радо бяхме на задните седалки заедно и ни беше доста удобно. Самолетът не е от най-новите, но е доста комфортен.

20597147_10211719784363576_3947355556536135033_n

Друг интересен факт е, че пилотът на Jet-ops, с когото летяхме е господинът, при когото Радо ще минава приравнителните за Европа изпити по теория и по летене. Това също много ми подадна, защото явно компанията работи с хората с голяма експертиза и опит! :)

tempimageforsave-64.jpg

Ах! Красива България!

За полета избрах удобни, летни, бели одежди. :)

 Дънки, блуза, чанта – ZARA SS17

Сандали – Carlo Fabiani SS17

tempimageforsave-54.jpg

Цените на полетите са по 99Е на човек, което не е малко реално, но е по-скоро адекватна цена за подобна услуга, особено ако сравним с цените в чужбина, а пък в България природата не отстъпва! Мисле си обаче, че ако реша лично аз да инвестирам в такова преживяване за подарък за близък, то по-скоро ще платя двойно повече, но ще избера тура над Седемте рилски езера! Имат и такъв тур в Jet-ops – тук.


Поздрави,

Полина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA