Instagram
 • ☕️Така. Намерих един #mindtrick и чувствам като да го споделя. Готови? 😬🌟Когато ви се случва някой да не ви отговаря на конкретно зададения ви въпрос с пълен отговор, пробвайте да реагирате с целенасочено мълчане, усмивка и търпение.🌙Без думи. Тази тишина, тази пауза сама по себе си ще подтикне човека да се доизкаже. 😏☺️Както в цитата на една моя любима приказка “All will become clear in the fullness of time”. 💌Въпросът е да (си) даваме това време наистина. 🗝 #lifehacks #randomthoughts #blondie #bloggerstyle #cappucino #coffeetime 📷 @sylvialeyne
 • “All I want is world peace... and a pedicure!”💫 #sundayvibes Такааа, взех горещ душ след кучия студ навън и се излежавам в леглото неделно.🌸 Най-близко като емоция ми е тази снимка! 🙈#tobecocogirl 🙌🏻 Вие как прекарвате деня?❄️ #girlythings #girlygirl #gettingready #salontoday #salontime #blondie #bloggerstyle #pedicure #interiordesign #saloninteriors #pillowtalk #pillowfort
 • #nudenails с лек розоват подтон и вълшебен прах отгоре! 🌟 Много го харесвам този ‘Naked’ цвят на #Shellac! Допада ли ви? ☺️За кой ли път го повтарям в СОСО и всеки път му се радвам като за първи път.💕Пробвайте, когато сте в дилема кой цвят да е. Ще пасне на почти всичките идеи/декорации! ✨#shinebrighlikeadiamond #manicure #manicuretime #girlygirl #girlythings #beautyblogger #pinknails #pinklover #cutenessoverload #tobecocogirl #snejicocoteam

Follow Me!

6 неща, които бих повторила в Лондон: rooftop бар с фламинго наоколо, следобеден чай, хранене на катериците и др.

August 21, 2017.Polina Bilokonna.0 Likes.2 Comments

Красиви,

Миналата година точно по това време бях в Лондон. Днес разглеждах снимките от там и се надъхах да разпиша няколко неща, които по мое мнение заслужават да бъдат препоръчани. Ето ги и тях.

1. Да отида на някое концертче

Лондон е градът, който рядко бива подминат от известните изпълнители по време на световните им турнета!

Миналия път бяхме на Beyonce, което беше и основната ни причина с Диляна да осткочим по женски именно до Лондон. На снимката с ‘Who run the world?’ – GIRLS! – виждате тълпата, която вече излезе от Wembley стадиона и се предвижва към града.

Концертът, който изнесе Queen B беше същинско шоу. Следващия път обаче, независимо на кой изпълнител реша да отида, ще купя билети за места на партера, а не седящи.

С Диляна отидохме добре екипирани с потниците Queen D & Queen P. Вече година този потник ми е любимата дреха за дома! Много топъл спомен.

2. Да храня катериците в Hyde Park

img_6572.jpg

Има мнения, че е забранено, но аз ги храних и никой не ми направи забележка. Други хора (при това местни) също ги хранеха. В интернет обаче пише, че не можело… Били на кралицата… :D Ако някой има инфо по въпроса, ще се радвам да ми сподели в коментар.

Иначе катериците обожават лешници, така че се запасете с тях и близка среща ви е гарантирана.

img_6598.jpg

3. Да хапна местния джънк

Не мога да повярвам, че го казвам това, но е истина.

Fish&chips (средно 18-25 паунда) хапнах на няколко места и навсякъде беше крайно нездравослово приготвено. Дали ми хареса обаче? Хем не, хем бих прегрешила пак… Както и с бургерите им. Със сигурност не бих искала да живея в Лондон от това, което видях до момента, но като за екскурзия намерим за приятно да се отпусна и да хапна подобно зло.

4. Да се разходя в Fortnum & Mason и купя чай, шоколад или да хапна следобена тортичка

Адрес: 181 Piccadilly, London W1A 1ER, England

Fortnum & Mason е център разположен на три етажа и включващ в себе си ресторант, сладкарница и магазин за подаръци. Повече инфо – тук.

5. Да отида отново в Rooftop bar на Ричард Брансън, където да се полюбувам на фламинго и да забавя темпото с някой хубав коктейл, без да бързам

Лондон е известен със забързаното си темпо за живот, но не и в този оазис…

Адрес: 99 Kensington High Street, London W8 5SA, England (South Kensington)Съветвам първо да проверите за работното им време тук, тъй като заведението има доста чeсто ивенти и често е затворено.

На същия сайт ще намерите и разни предложения, за които билетите се купуват предварително. Например, Secret Garden Afternoon Tea (38 паунда).

6. Да отида с приятелка следобеден чай

И като споменах за чай в градините на Брансън, не бих пропуснала и ‘обикновен’ чаен следобед просто из заведенията на Лондон, с които е пълно в града!

И за финал, от tips единственото, за което се сещам да упомена като полезен съвет е покупка на Oyster Card, приятели. Тези карти се продават на много места (точните адреси са тук) и е нещото, което ми спести на мен доста пари. Oyster Card прилича на дебитна карта, но е за градския транспорт. Минимален депозит е 5 паунда. Тази карта ще ви намали цената на билет с лондонското метро от 4,90 паунда/билет на 2,90 паунда/билет. Повече инфо – тук

Поздрави,

 

Полина

Comments (2)

 • Y . August 22, 2017 .

  Не че няма fish and chips и за 50 паунда, но стандартно цената за Лондон е между 7 и 10 – 11 паунда, не 18 – 25. Доста значима разлика ако искаш да оставиш у хората представа колко пари би трябвало да отделят за почивка там, което до колкото разбирам е целта на поста. Мисля че е било хубаво да отбележиш че сте ходили по по-специални заведения защото всеки класически пъб (включително тези по най- туристическите места) предлагат fish and chips на половината на цената която вие сте дали и надолу. Ако наистина струваше толкова нямаше да е класическото средностатистическо английско ядене което е.

 • Polina Bilokonna
  (Author) Polina Bilokonna . August 22, 2017 .

  Привет! Благодаря ти за включването! :) Споделих в поста (както и във всичките останали в блога) личните ми впечатления. Със сигурност диапазонът, в който варират цените, е по-широк и се намират fish&chips и на цена и между 7-10 паунда някъде. Радвам, че ти обогати информацията с твоя опит. По този начин, който чете поста, ще види мнението ти и ще го има предвид. Поздрави! :)

Add comment