Къде да дариш дрехи vol.2

August 18, 2017.Polina Bilokonna.0 Likes.5 Comments

Хора, който иска да ДАРИ, ето инфо за дома, където дарих днес и аз:

Кризисен център “Вяра, надежда, любов”.

Какво приемат? Чисти дрехи и играчки (топки, тротинетки и др.).

Децата са 22ма и са на възраст 4-18г.

Казаха, че имат нужда и от кърпи, ако някой има за даряване и тях; както и от обувки, особено кроксове, за да не им се спарват крачета.

Адресът е: София, ж.к. Надежда, ул. Свободна 30 (точно до блок 221).

Директор: Мариана Писарска, 0878138359.

Домът всъщност е кризисен център за деца, които често идват там без никакъв багаж и нямат буквално нищо… В центъра са за 3-6 месеца, след което ги разпределят и настаняват другаде. Тоест каквото им подариш, то им става лична вещ на децата и им остава и за после. Днес се запознах с три мили момичета на около 13г. Облякоха на момента някои от нещата, които донесох и бяха толкова щастливи! Това им дарява ново(!) настроение, нови емоции, нови мисли…, нови мечти…!

Къде още можете да дарите?
На сайта на Столична община има подробно инфо за всичките центрове, ето и директен линк:

Ако искате да зададете конкретен въпрос, потърсете Минка Йовчева – 028035909/00 (9:00-17:30) – тя е директор на Дирекция Социални дейности.
Добри сме. Нека си помагаме.

Поздрави,

Полина

Categories: Щастие

Comments (5)

 • Hristina . August 31, 2017 .

  Привет,

  Трябва лично да се занесат или могат и да се изпратят? Има ли къде да се оставят (примерно в центара?) или трябва да се ходи до Надежда. Без кола съм и не ми е удобно да мъкна неща с градски транспорт. :(

 • Polina Bilokonna
  (Author) Polina Bilokonna . August 31, 2017 .

  Здрасти, Хриси! Може и да се изпратят по куриер, много хора именно така направиха. Звънни директно на г-жа Писарска. Тя сега ще е в отпуска обаче една седмица, но ще те свърже с колегите. Поздрави! :)

 • Maria Dilkova . September 7, 2017 .

  Здравей,

  Исках да те питам трябва ли да звъна преди да отида или мога направо да отида? Защото планирам в събота да ходя и да знам как да процедирам.

  Благодаря ти предварително.

 • Полина
  Полина . September 7, 2017 .

  Привет, Мария! Звънни първо. :) Поздрави!

 • Сашо . February 9, 2018 .

  Привет!

  Наистина полезна информация, за която благодаря! След като звъннах на г-жа Писарска обаче каза, че в момента нямат нужда от дрехи, тъй като много хора били дарили в последната година. Ще потърся къде другаде мога да ги дам, но не ми се иска да отидат в контейнерите на БЧК, че нещо четох кофти работи за тях.

  Поздрави,
  Александър

Add comment