Biopoint 100% Volumе – отзив за серията

Когато представителите на Biopoint за България ми предложиха да тествам една от сериите им, ми отне точно секунда да реша коя да е серията и да се сетя колко пъти, всъщност, с интерес обикалях във веригите серията 100% Volume. :) Тази серия цели да даде обем на тънка косичка, точно каквато е моята.

Серията се състои от шампоан, балсам и спрей без отмиване. Най-вероятно като мен вече сте ги мяркали в дрогериите DM, Lilly и аптеки Ремедиум. Това, което винаги ми е правило впечатлание е, че италианският бранд предлага продукти на доста достъпни цени. Иии, да, щом упоменавам още отсега къде може да се купи, мисля че е ясно, че останах доволна! Ето и какво ми допадна.

DSC04869 as Smart Object-1

Volumizing Shampoo, 200ml

DSC04853 as Smart Object-1

Пени се прилично (но не и толкова силно колкото сме свикнали с мас-маркет шампоаните), което го прави сравнително икономичен. Ако го бях тествала преди година, вероятно щях да отбележа като минус на продукта това, че съдържа сулфати, но сега след повече от година ползвах само безсулфатни и се убедих, че омазняването на скалпа трудно се повлиява от което и да е, вече наличието на сулфати в състава отчитам като един неутрален факт. Общо взето, добър шампоан. Добре ми реагира и на скалпа, и на косата.  Добре измива (с 1 измиване) продукти за стилизиране, има приятен аромат плюс, както вече споменах, е икономичен.

DSC04877 as Smart Object-1

Volumizing Conditioner, 150ml

DSC04855 as Smart Object-1

Харесва ми, че в серията отстъства маркетинговия трик да има и маска, и балсам. За мен това е добър индикатор за това, че италианският бранд не баламосва потребителя както го правят много други негови конкуренти от тази ценова категория. :)

За самия продукт – доста лека консистенция, но при това успява да заглади косъма и да улесни сресването. Харесва ми!

Volumizing Spray, 200ml

DSC04856 as Smart Object-1

Този продукт ме изненада повече от приятно. Мисля, че ако не беше той, серията нямаше да ми допадне толкова много предвид това каква голяма база за сравнение на продукти имам. Тази стъпка от грижата за косата наистина успява да придаде обем. Не си го представяйте като визуален ефект тип ‘топирана’/много приповдигната коса, но че се усеща разликата и се забелязва след сешоара – забелязва се.

Как използвам спрея?

В инструкции за употреба пише:  За максимален обем напръскайте в корените върху влажна коса, предварително подсушена с кърпа. След това можете свободно да напръскате и върху цялата коса. Оформете прическта. За максимален обем изсушете косата със сешоар с главата наведена надолу.

Аз правя точно това, единствено не напръсквам продукта по цялата дължина, а само в корена. Това го правя, защото по краищата и дължините винаги нанасям различни масълца.

Резултат:

Освен, че придава обем в корените, спреят успява като че ли много балансирано да подсуши косъма, създавайки му допълнителна обвивка, която не се влияе толкова лесно от омазняващия се през деня скалп.

DSC04876 as Smart Object-1

И така, за мен 100% Volume на Biopoint е една истински сполучлива серия за обем, особено благодарение на разкошния спрей.

PS: не знам кога ще стигна до споделянето за Метеора (Гърция), откъдето са и снимките в поста, затова искам още сега да ‘упомена’ това местенце и да ви подбутна да го разгледате като вариант за готин уикенд идните уикенди… Велико е!

DSC04880 as Smart Object-1

DSC04878 as Smart Object-1

Поздрави,

Полина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA