Ода за портативната ми гримьорна

Като се замисля, освен пухвата ми сива пантера Мегорана, портативната ми гримьорна и дрешките са общо взето единствените ми константи в живота, ако допуснем, че такова нещо като константа съществува. :)

Местейки се и често започвайки нещата начисто, те са до мен и правят адаптацията по-лесна, а ежедневието ми по-уютно. Тук си давам сметка, че любовта ми към материалния свят има и очевидни плюсове, защото без да робувам на конкретен продукт като талисман, самата материя Козметика&Дрехи ми дава покой и възможност да презареждам батериите, което е безусловно хубаво нещо. Както се казва, всеки медитира в ежедневието по собствен начин. При мен една от малкото дейности, които ми дават тотален покой и стопират временно мисловните процеси, за да си почина, е именно гримирането и оправянето на косата.

Замислех се колко ще е яко да намеря и някаква моя техника, освен конвенционалните, за които не съм готова, че да мога да медитирам по-продължително и задълбочено. Имам нужда. И като малка, и особено откакто съм самостоятелна, т.е. от 7 години насам, съм се местила безброй пъти, което много разклаща психиката, каквото и да говорим.

Миналата година, 2014, смених няколко работи, успях да поработя няколко месеца и в чужбина. Тази година е не по-малко динамична и ето че сме средата на годината, а ми предстои второ местене за 2015. Безумно се изморих, но в интерес на истина, колкото и да хленча на близките за това колко ми писна от промените и как умирам да се Спра, природата ми не би допуснала друго, освен търся желаната промяна, без да уповавам времето само някак евентуално да нареди нещата… Знам много добре, че цялото това напрежение допускам и собственоръчно си го причинявам просто защото съм взискателна към себе си и близките. Знам и че често прекалявам, но… душата знае какво й трябва. А и такова нещо като грешка наистина не мисля, че съществува.

Та, поулях се, разбира се, но това е нормално. :) Връщаме се към Одата! ^^

Летните ми сутрини изглеждаха приблизително така:

DSC06844 DSC06843 DSC06842 DSC06841

А любимците това лято бяха:

– фдт Clarins Everlasting/Ever matte редувах, плюс често Armani Maestro, MaxFactor Luminizer и TM на Maria Galland

– пудра Clarins Everlasting

– пудра MAC Rosy outlook

– гланц Dior Addict течен стик в убийствения корал #Aventure 551

И за настроение сутрешно кафенце!

DSC06834 DSC06832

Четчиците ги пазя по този начин, завити през деня в дървеното ‘руло’, за да не събират прах. Ако ви допада идеята, намира се във всеки един магазин за домашни портеби. :)

DSC06826 DSC06785

За кутийка за гримовете ползвам кутия от един сет на Lancome. Естествено скоро ще се поразкъса картонът, така че богатството ще се мести обратно в несесер, докато не измисля друга готина алтернатива.DSC06866

Огледалцето е от IKEA – Myken, 15лв., ако търсите нещо подобно :)

DSC06885

И такам. В местеното портативната гримьорна е с мен, като този път тя има екстра елемент – кафе-машина на Nescafe DolceGusto от лимитираната серия Mini, която не мога да не отбележа.

Първо, защото обожавам кафе, в офиса пием точно DolceGusto, и ето че вече ще имам и вкъщи, при това първата ми кафе-машина! И, второ, защото е блогърско подаръче от Nescafe, което ми топли сърцето също, защото е жест от Вселената за любимото ми хоби.

Както става ясно от дизайна й, това е плод на колаборацията на Nescafe и Mini Cooper. :) От един TEDx имам и чаша с послание на Mini “Mini. Exciting to the very last drop.”, така че номер три придобивка ще трябва да е Mini itself, то се е видяло. :)

2a

PS: за новото жилище планирам да си подаря прословутата IKEA-ска Hemnes dressing table и табуретка за мен и Меган, тъй като така и така нямам масичка в стайта, на която да сложа огледало и нещата. А бе, имам си повод, а и да живеят момичешките радости! хехе

 Поздрави,

Полина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA