Тройно ревю на Matrix: Heat Resist, Biolage Keratindose, Biolage VolumeBloom

Както вероятно знаете, ядрото на философията ми за грижата на косата е употребата на основно безсулфатните шампоани и (освен конвенционалните маски за коса) домашни DIY маски, било то за хидратиранe (тип с масла + в плитка за през нощта) или ултра-ефикасното събуждане на спящите фоликули с горчица и други щуротии.

Истината е, че преди месеци в един момент така са се стекли обстоятелствата, че… някак… може би се изморих от сложността на нещата, а може би просто имах нужда от смяна на beauty routine и то в посока улесняване, а не усложняване на битието. :)

Лятото миенето на коса предстои да се зачасти, затова ще е добра идея да ги редувам все пак с безсулфатните (тип CHI, Macadamia, i+m Naturkosmetik и др.), но истината е, че… някак вече съм напълно ОК и със сулфатните.

Та, от няколко месеца насам съм изцяло на сулфатните шампоани и… non-DIY балсами маски. Останах доволна, така че мисля, че си заслужава да споделя по едно кратичко ревю на въпросните  три серии на Matrix.

Започваме с розовичката серия:

Matrix Heat Resist, която цели да защитава от топлинни увреждания при температури до 230 градуса.

Започвам с Matrix Heat Resist шампоана. Предвид факта, че SLS е на второ място в състава, шампоанът естествено се пени добре и е доста икономичен. Чудесно мирише. Стандартни плюсове, но все пак.

Това беше първият ми сулфатен шампоан след почти двете години основно на безсулфатни и останах приятно впечатлена от факта, че след месец непрекъснато миене с него скалпът нито се е пресушил (не е започнал да се лющи или да произвежда много повече себум), нито по дължините косата се е пресушила.

DSC05814

Всъщност, отговорникът за непресушените дължини е бил по-скоро вторият продукт от серията – Iron Tamer – термозащитният крем за изглаждане.

Флуидният балсам е на база силикони и обгръща косъма, създавайки филм около него и създава усещане за изгледена плътна коса. Смята се, че силиконите в дългосрочен план могат да запушат косъма, но редувайки този продукт с някакво по-чисто масълце, не мисля, че ще има проблеми.

Особено ми допадна в този балсам факта, че наистина съкращава времето за сушене почти наполовина. А и наличието на помпа също винаги намирам за плюс.

DSC05815

Това, което не ми допадна е лепкавото усещане по време на нанасянето му върху коса, но когато става дума за продукти без отмиване винаги го има или лепкавия ефект, или мазния (ако е масло, а не балсам).

Втората серия е Matrix Biolage Keratindose, която е създадена да окрепва косъма, благодарение на кератин в състава.

Косата ми е боядисана, но не е кой знае третирана (не изправям, нито се къдря), което донякъде може да е причината да не видя някаква чак забележителна промяна в структурата на косъма. Но  пък определено крайният резултат беше приятен – загладена, здрава коса.

Да призная, и опаковката е фактор. Чисто естетически с това сребристо толкова ми допада, че вероятно би повлияло за в бъдеще да я повторя серията.

DSC05792

И, последната, третата серия е Matrix Biolagе VolumeBloom. Както се ориентирахте от названието, тази серия е за обем.

Нищо нечувано или изненадващо като резултат, но пък употребата и на шампоана, и на балсама ми носеше комфорт и удоволствие. Косата беше мекичка, може би малко по-въздушна като че ли от стандартната й кондиция. :)

DSC05684

Общо взето, и трите серии на бранда ми се видяха доста сполучливи. Нищо революционно за бранша, нищо кой знае колко променящо външния вид на косата (конкретно в моя случай), но определено носещо удоволствие и комфорт при самата употребата и напълно удовлетворяващо като краен резултат.

Продуктите от серията можете да откриете във фризьорските салони, а да научите да други продукти на бранда на: Matrix Bulgaria във FB.

* Продуктите са изпратени от PR отдела на бранда. Мнението, както винаги, е лично мое.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA