Днес отново ви очаква дозичка хейт, насочена от моята персона към козметичния свят.

Разбира се, както и подобава на един блог –  дали стават или не продуктите е решено самосиндикално и субективно, но пък предвид ясните аргументи може и да се окаже, че съм ви спестила някой лев!

1. Гъба, наподобяваща Beauty blender, на Inglot. С оригиналния се сбогувах, както и беше редно, на третия месец (sponges/гъбките задържат влага и размножават микроби, затова се подновяват) и потърсих алтернативи на пазара. Може би грешката е в мен, че очаквах да намеря в гъбата на Inglot аналогичен продукт.

Какво не ми хареса? Че е… камък. Пробвах да я преквалифизирам в инструмент, блендиращ границите на коректора – донякъде вършеше работа, но със сигурност не бих повторила покупката. С функциите на гъба, с която се предполага, че би трябвало да се нанася основа, по мое мнение гъбата на Inglot не се справя. Латексът е изключително плътен, твърд и усещането беше все едно блъскам камък по лицето.

Ето го, ако не друго, то поне сладкото на външен вид, розовото камъче:

DSC00781

2. Безсулфатният измиващ мус на Биодерма. Обожавайки гела от Sebium серията, реших да опитам и наскоро излезлия на пазара измиващ мус на бранда. Не е лош, но – първо, разтапя се твърде бавно, текстурата е буквално като пяна за бръснене; второ, изразходва се твърде неикономично; трето, за сутринтите е ОК, но иначе е твърде лек и не се справя с дори частичното премахване на основа. Вероятно, ако нямах база за сравнение (този мус тук), щях да съм ако не очарована от продукта, то поне щеше да ми допадне заради неагресивния състав като за измиващ продукт, но … има и по-добри мусове за тази цена (близо 18лв. беше).

 

3. Базата и топ-лаковете на Essie: fill the gap&super duper. Нито заздравяват плочката, нито удължават живота на лака, уж създавайки т. нар. щит, че и за капака бързо се сгъстиха. Ще взема да пробвай най-сетне нашумелия Microcell, като цена не са много по-скъпи.

А вие от кои база и топ сте доволни? И от кой мус, ако сте ползвали някакъв щадящ и сте останали доволни? :)

Поздрави,

Полина

 

Comments (8)

 • Innah K. . May 7, 2015 .

  Поли, Еssie имат голямо разнообразие на топ лакове, можеш да упоменеш от кой точно не си доволна.
  А по повод Microcell, аз съм вече на трето шишенце заздравител, в началото бях изумена от ефекта, ноктите ми бяха станали зверски дълги. С времето обаче отшумя. Може да се дължи на това, че вече не го използвам като ударно лечение (нанасяне на един слой първия ден, втори слой на следващия, а на третия ден изтриване на двата и нанасяне на нов), а само като база преди лакирането.

 • PolinaSofia . May 8, 2015 .

  Мерси за включваното! Ще добавя сега и имената, че ми се стори, че става ясно от снимката, но си права, че е хубаво да добавя – fill the gap&super duper.

 • Karina Fedorchenko . May 11, 2015 .

  Поли, относно заздравителя на Microcell само хубаво мога да кажа, но за жалост напоследък не съм имала възможност да си го взема. Иначе за топ лак – много съм доволна от изсушителя на Mavala – Mava Dry. Много бързо съхне, пази ми лака и е много блестящ. Наскоро попаднах на един заздравител за около 15 лв, от който към момента съм доволна, но трябва да му погледна у дома шишенцето, за да намиша как се казва. Освен това имай предвид и Nail Envy на OPI, но между него и Microcell-а определеено вторият е много по-добър.

 • Nona . May 11, 2015 .

  Поли, microcell са страхотни, няма да сбъркаш!! Ползвала съм заздравителя, има супер ефект! :)

 • illy . May 11, 2015 .

  Аз съм доволна що-годе от Essie Good to go. Единствено веднъж ме разочарова, защото ми потъмни светло син лак като го нанесох отгоре, но съхне бързо и има хубав блясък. Фаворит ми е Poshe топ лак, но го купувам от ибей, защото в БГ го няма. Много добър заздравител е на Evelin 8 в 1 или нещо подобно и ми напомня на Микро сел, но много по-евтин :) За жалост и двата са ужасно вредни…

 • Hunting for beauty . May 11, 2015 .

  Още едно голямо “ЗА” за Essie Good to go :) Истински любимец ми е! Гланц, здравина, бързо съхнене… Откритие ми е от 2013та и от тогава друго не може да го измести. Но за съжаление заздравител още не съм намерила… :)
  Поздрави!

 • Boyana . May 22, 2015 .

  Поли, гъбката на Inglot се ползва след намокряне, може би си пропуснала тази стъпка. Ето едно видео с инструкции: https://www.youtube.com/watch?v=0PmYNeZT-k4 :)

 • PolinaSofia . June 3, 2015 .

  Мерси, Боби! Знам, нали имах и beauty blender. Наистина става на камъче, а изстисквам точно колкото трябва или поне колкото съм свикнала с оригиналния.

Add comment