Fail-чета vol. 1

Днес под прожектора са няколко продукта, покупката на които със сигурност не бих повторила.

Вероятно на някого биха му харесали, но ето какво лично на мен не ми e допаднало в тях:

1. Шампоан за мазен сDSC01348калп на Apivita с мента и прополис беше първата ми среща с гръцкия бранд. Нямаше как да не ме грабне описанието с толкова висок процент натурални съставки, а именно над 80% (за справка, всеки бранд  с над 10% натурални съставки е в правото да използва думичката “натурален”). Грабна ме и това, че с големи букви пише как не съдържа парабени и т.н. От друга страна, заявления, че шампоанът не съдържа силикон, минерално масло, пропиленгликол са малко странни и излишни, защото те така или иначе няма какво да правят в шампоаните (явно се упоменават за маркетингов трик) – тях ги добавят брандовете в балсамите по-скоро (за филм върху косъма, създаващ илюзия за коприна и загладеност). Не се чувствам излъгана, но не виждам защо продуктът струва толкова много (26лв./250мл) като съдържа сулфати (!) и то конкретно най-евтините ПАВ-ове. В комбинация с екстракта на мента, резултатъ е свръх-пресушен скалп и коса на слама.

2. Спирала на INGLOT False Lash Effect – за жалост, спластява безвъзвратно дори след съвсем лекичкото нанасяне. Четката е много странна или поне на мен ми се видя странна.

DSC07918

Останах разочарована вероятно защото очаквах нещо подобно на False Lash Effect на Max Factor, силиконовата четка с късите власинки на които прави ч у д е с а (четката е вече близо 5 години на пазара, ето го и ефекта върху миглите в поста на Ида от далечната 2011)

3. Трицветен руж на Sephora – първо да си призная грешката – с бялата ми кожа изобщо не знам защо посегнах към толкова тъмен продукт, че и с брокат. От друга страна, дори да бях по-тъмна, брокатът се рони, а кафявото оранжевее. Преквалифицирани в сенки вършат работа де, но като руж не бих препоръчала.

4. Зелен коректор на INGLOT, създаден, за да прикрива зачервявания. Добре пигментиран, но идея си нямам дали върши работа, защото колкото и да съм го чакала, нито веднъж не изсъхна, за да нанеса върху него телесен цвят коректор.  С други думи, мазната, несъхнеща плътна текстура го прави практически невъзможен за използване. Но пък си взех и поуката, че коректори в бурканчета не са най-удобната опция за мен, вече взимам само под форма на стик (много по-практични, ще споделя скоро за един такъв на Max Factor).

greenТова е, накратко, момичета. Ще гледам по-често да пускам такива посчета. Самата аз намирам за доста полезни ревюта за fails, така че ще споделям. :)

Поздрави,

Полина

 

5 responses to “Fail-чета vol. 1”

 1. Мери-Бери says:

  Безпощадна си и много ми харесва как описваш разочарованията си!
  Обичам такива постове! :)

 2. Страхотен пост! И аз имам няколко fails и ми даде идея вместо да ги пускам един по един да ги комбинирам в един пост :)

 3. Innah K. says:

  Много лошо за Апивита, наистина е страшно много пари. Убедила съм се някакси, че колкото повече третираш кожата/косата с продукти, насочени срещу омазняването, толкова по-лошо става.
  А за спиралата на МаксФактор съм изумена на колко хора им харесва, аз изобщо не се разбрах с нея. Изглеждам кажи-речи по същия начин и без спирала :S

 4. Lora says:

  Много полезен пост, наистина! Четката на спиралата ми изглежда много зле, като от 2000-ната година.

 5. Boyana says:

  Нещо не можеш да се сработиш с Инглот ми се струва. :D
  Спиралите не са една от силните им страни, аз харесвам единствено Sеcret Volume, която е със силиконова четка. Като цяло не държа особено на спиралите за лична употреба, тъй като почти нямам мигли и използвам изкуствени.
  Коректорът не е подходящ за теб, тъй като е предназначен за изключително суха кожа. :) Трябвало е да ти препоръчат коректор от стандартната серия, който е с много по-плътна и суха консистенция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA