Food and Pandas! (tag)

Днес отговарям на едни вкусни въпроси на Пандичката, хем защото храната ми доставя визуалната наслада и поводът за foodporn пост не можах да пропусна, хем защото тествах услугите на Foodpanda и искам да оставя отзив за развитието на един немски start up у нас. :)

Започваме!

1. Закуска, обяд или вечеря?

Кисело мляко, микс семена и пчелен прашец. Всеки ден. Дава ми безценното усещане още сутринта, че Полина е добро момиче и се грижи за себе си разумно и внимателно. Направо усещам как тялото ми благодари.

Но не прекалявам де.

Време от време се съгрешава. :) Айляк-закуски включващи бяло брашно, течен шоколад и др. ‘зло’ би било незаконно да изключа съвсем от рациона. В крайна сметка, душевното здраве, както и преди бях упоменавала, е над всичко.

Фото-рецепта на любимите палачинки е на един клик разстояние, знаете.

IMG_2810

От понеделник започвам работа, а уикендите съм на лекции от 9, така че сигурно повече емоция ще има във вечери. Anyway, ще се намира със сигурност. :)

2. Любим ресторант?

The Little things, където от зимното меню все поръчвах салатата с гуакамоле:

10734973_797544590298075_1127923135_n

А в ежедневието обичам кварталния Мерак (Изток) с божествените им супи (средно 2,20лв., сервират ги в тенджерки, които са реално за две порции, офертичка).

3. Плодове или зеленчуци?

Плодове. Портокал, банан и авокадо  о б о ж а в а м  (поотделно).

4. Паста или пица?

Пица. Най-обичам с 4 сирена (поне що-годе знам какво ям, ако са само 4 сирена), но понякога експериментирам и с други вкусове.

Да ви покажа и каква пица много обичат в Северна Италия – pizza treccia, тази беше вътре с моцарела, отгоре с прошуто. Супер-елементарна и вкусна:

10540256_292795167577575_1238042717_n

5. Торта или сладолед ?

Торта. С маскарпоне. Има и една с маскарпоне и Нутела, която обикаля заведенията (Confetti, Вила Росиче, Raffy и др.). Е, направо любимата ми калорична бомба напоследък. Гледам да не злоупотребявам де. Само за настроение чат-пат. :)

6. Супа или салата?

Ето това вече е тежка дилема. И двете са ми толкова любими. Хубавата храна ми засилва доброто настроение и като кажа хубава – пред очите са ми именно качествени салати и супички. Честно казано, за мен е рядкост да поръчам на заведение нещо т.нар. основно. Все салата или супи, и то все български, все супер-лесни и така да се каже, обикновени. Най-обичам.

10643994_280118788861771_274530751_n

7. Любим вкус сладолед?

Бял с течен шоколад.

8. Бял, млечен или черен шоколад?

Черен. Бял не обичам, а в т.нар. млечен (дори да е някакъв скъп) само захар усещам. Така че не само от здравословна гледна точка, а и чисто заради вкусовите параметри – само черен, над 70%.

9. Капучино, кафе или чай?

Чайчетата, че обичам – обичам, а и този с джинджифил е безспорно чудо и подарък за организма.

Но напоследък в мен разцъфтя някаква направо любов към капучино. Направо… доза радост си инжектирам с него. Безкомпромисен плацебо ефект. А и готин повод да се видя с някой. :) Eй така, на по капучино.

1516140_428571317246073_1766019502_n

10. Готвиш или поръчваш храна от Foodpanda?

Готвя предимно, а Foodpanda харесвам от гледна точка на нишата, която има нужда да бъде заета и за което те полагат усилия. Харесва ми интерфейса, дизайнът е приятен. Какво не ми харесва, това е липсата на доброто обслужване. Не че е лошо, просто не е добро, пък хвърлят доста ресурс в реклама… Тествах услугата (мерси за ваучера), след което старателно оставих градивен коментар в сайта, че SushiStar по невнимание бяха пропуснали да сложат допълнително джинджифил, въпреки че като добавка фигурираше в поръчка… Е, мина седмица, никаква реакция. Да бяха изпратили един ред на мен като на потребител или FoodPanda, или SushiStar. Самото суши също не ми допадна, но това вече е въпрос на вкус – лично на мен суши с филаделфия ми се видя изключително сухо, но както и да е. Тук по-скоро исках да коментирам самата услуга и като връзка с клиента… имат още над какво да работят. Но това е нормално, start up. Пожелавам им успех и се надявам следващия път като поръчам нещо, всичко ще мине гладко. :)

Поздрави,

Полина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA