30 Days КЛЕК Challenge

Днес, 6 декември, успешно стартирах едномесечното си клек-предизвикателство: направих ги тези 50 клякания за Ден 1, краката болят, даже треперят, но се чувствам доволна! хехе

Споделям грандиозната новина с идеята да вдъхновя и вас! :)

Днес не е 1-во число на месеца, но да чакам началото на януари за уж по-лесното отброяване на дните в предизвикателството… би било глупаво. 

Нещата или се случват (по-точно, или ги “случваме”), 
или не се случват.

Няма смисъл да отлагаме. 

30 дневното клек предизвикателство на missbloom.bg и Боби Петров е лесно, страхотно приподнесено като информация и със сигурност постоянството ще носи резултати.

Снимка: Internet
едномесечно клек предизвикателство

Принтирах. Ден 1 e вече гордо отбелязан с тикче. Продължавам. 

Мерси на Мерси на Гери, че успя с поста си да ме надъхне! Ето и повече полезни подробности за предизвикателството от нея – тук.

Коментар от 15 декември: всичко над 100 клек-упражнения е лудост :) Мисля всеки ден да повтарям стотачката. Загрявка + стотачката = добър резултат, без агресивно да натоварваме мускулите.

Поздрави,
Полина

11 responses to “30 Days КЛЕК Challenge”

 1. Pavlina says:

  Това беше моят Ноември – клекове. Има ефект между другото. Продължавай!

 2. Мерси! Задължително.

 3. Eli Doinoff says:

  Аз го докарах до 15-тия ден, когато едното коляно започна да ме наболява – не съм във форма, признавам си, но е доста тежко това предизвикателство, и натоварва много коленете (не пропускай разгрявката). Сега пак си правя клекове, но по 50-100 макс. Бтв, ефект има и след първата седмица – дупето се стяга осезаемо, ако мога да вярвам на мъжо :)

 4. Охооо, добре звучи, Ели!

 5. Yoana G. says:

  Клековете ги правих преди време, но от тях качвам много мускулна маса (тренирах фигурно пързаляне). Горя излишните килограми без проблем, но с друга серия упражнения. Тази само ще те натовари, ефекта в началото ще е хубав, а после не е изобщо.. ;) Разбира се, до структора е. Моята лесно гори всичко, защото имам добра основа. Но много по-полезно и дълготрайно ще е, ако рпавиш поне по 4 пъти на седмица по 1 час кардио упражнения. Доказано е, изпитано е и ефекта е поразителен.

 6. С кардио се сваляше основно, нали? Защото аз целя стягането. Сега започвам 1 път седмично кангоо и 1 път седмично йогалатес. А това с клякането ще е всеки ден като бонус.

 7. Yoana G. says:

  Кардиото придава цялостен тонус на тялото. Основната му функция е да сваляш чрез стягане. Ако ти е интересно мога да ти препоръчам няколко серии упражнения. Спортувам от както се помня, така държа тялото си здраво и стегнато, без глад, без целулити и т.н. Клякането е полезно, но в умерени количества клекове. Ако направиш 200 клека няма да постигнеш нищо, освен адска болка и някоя контузия. Това са митове за бързо стягане, които след 1 седмица си отиват. :)

 8. Veselina says:

  Аз почти привърших предизвикателството и мога да потвърдя,че има ефект и то доста очевиден.Много е важно,обаче,разтягането преди и след(разбрах го по неприятния начин),иначе мускулната треска е жестока.Аз съчетавам клековете с по час кардио на ден и колкото лицеви,коремни и други упражнения за коремчето ми кефне,а ако имам много енергия добавям и танци.Аз съм никога нетренирал човек и всичко това ми се струва страаашно много,но свикнах бързо и съм доволна :)

 9. Йори, днес окончателно разбрах, че повече от 100 няма смисъл да правя. Но самите клякания продължавам, защото дават и добър повод за разгрявка или как се казваше това, с елементи на аеробика у-а.
  За серии от упражнения, които предложи – пращай!!! polina.sofia@yahoo.com :)

 10. Супер. И мерси, че подчерта това с разтягането. Няма да пропускам.

 11. Поли, тагнах те в един есенен таг, ако ти се прави :))
  Ще се радвам да прочета отговорите ти.
  http://thebloggingandthebeautiful.wordpress.com/2013/12/10/sweather-weather-tag/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA