2013 или Предисловие към новите 5/5

Преди да си пожелая новите 5/5 желания за 2014г., реших да видя каква е равносметката за 2013г.

И понеже…

  
… ще пиша.


Всъщност, знаех, че този момент ще дойде. Този декември 2013г., когато ще седна и ще искам да си припомня какви реално ми бяха желанията, стремежите, очакванията за тази година – кое реализирах и как то успя да ме промени, усещането ми на това да живееш.

Именно затова, преди време, си бях пожелала едни “4/4”, за които можете да прочетете тук. Накратко, 4 простички желания, от които и 4те ми бяха важни и ми се искаше да се сбъднат през 2013г. Да видим какво реално се случи с всяко от 4те желания.


 1. Вече съм официално бакалавър (PR).

Е, не стана както си го бях намислила, искаше ми се да бях защитила още през първия, официалния дипломантски семестър, но поради смяната на темата (чиста загуба на интерес бях изпитала към първата тема), малко се забавих. Нищо, важното е, че втората тема наистина ми беше много интересна и я писах с удоволствие. На защитата също бях в добро настроение, спокойна и сигурна в тезата, която защитавах. Ето, всъщност, и снимката от защитата (септември, 2013г.)! :)

От все сърце го пожелавам и на вас – губите ли интерес към нещо – давайте наново. Както се казва на руски: “Попытка – не пытка”. Да започнете от нулата не е наказуемо. Заема време, факт, но пък какво от това? Времето си е наше. А животът – един.2. Първите ми крачки в света на фотографията бяха направени с много кеф. През 2013г., първо, имах късмет да получа най-прекрасния подарък за РД от любимия – фотоапарат с 2 обектива, а след това и да се запозная с Бони Бонев – прекрасен фотограф, основател на Фото форум и наистина вдъхновяващ учител. 

На снимката вдясно, както и след малко отново, виждате Теди. Толкова се радвам, че се запознахме на курса.


Ето го и Бони по време на лекциите

Теди

По време на външните лекции с Бони


Съдбата ми съдействаше и няма как да не се чувствам благодарна за това, което имам. Както се казва, щастлив човек е този, който се смята за такъв. Btw, ако се интересувате от курса при Бони Бонев, пишете, ще споделя впечатленията.


3. Нещата, свързани с готвенето и здравословното хранене


2013г. не ми беше силна в това отношение. Не мога да кача, че хич не се хранех здравословно, дори междухраненията ми бяха доста на ниво, но … чисто психологически продължавам да имам сериозен проблем с храненето навън (дори, ако идеята ми беше уж да поръчам едно капучино само), а и с вечерите вкъщи. На моменти съм буквално неконтролируема. Искам всичко и ако не опитвам от всичко, ми става некомфортно. Това желание, свързано с храненето, ще фигурира и в 5/5 за 2014г.

4. Магистратура, която ми се искаше тази есен да бях почнала… тотално отписах засега. И не че не ми стигнаха вътрешните сили или подобно. Не. Просто приоритетите се променят. В крайна сметка, важното е да се чувстваме честни със самите себе си, на първо място. А аз не смятах за честно, по отношение на себе си, на всяка цена да записвам магистратура, поставяйки си някакъв deadline за взимането на решение за специалността и ВУЗ-а, без да съм реално наясно с желанията си. Чуваме навсякъде “Да учиш и да си магистър по Х-специалност е перспективно, доходоносно, пазарът има нужда от такива кадри – давай!”. Това не е моят подход. Реших го. Или нещо интересно, в което да ми се искам да влагам максимално от енергията и времето си – или нищо. Трябва ми време и реших да си го дам.

За 2014г. съм си намислила вече едни неща :) С цел самоопознаване, няма как да не ги спомена и в блога, в милото ми дневниче хо-хо. Представям си догодина как ще чета тази публикация… Стискам си палци. 

Самите желания (този път не 4/4, а 5/5, все пак вече съм  по-голямо момиче, желанията се увеличават, няма как) – в следващата публикация :)

Поздрави,
Полина

4 responses to “2013 или Предисловие към новите 5/5”

 1. Теди К. says:

  Толкова млада, а толкова зряла :*

 2. Хаххаха
  Нали?! :*

 3. Теди К. says:

  Да бе, аз винаги съм си го знаела ;)
  Иначе се забавих с коментара, че подготвях моите творения днес.

 4. Любов says:

  Браво за магистратурата! Ще ми се да разсъждавах и аз по този начин, когато завърших бакалавърската специалност. Всичко друго ще се развие и ще стане още по-добре! Ако го искаш, разбира се! Браво, наистина! Дано не звучи саркастично или иронизиращо, защото “браво” вече не е това, което беше…Но аз съм си доста старомодна на моменти. Възхищавам се на снимките, дисциплината и организираността ти! Обаче не забравяй и да разпускаш при всяка възможност! All work, no play или обратното, никога не е най-доброто решение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA