Пожелавам си 5/5 (за 2014г.)

Тази реч, 
която бих нарекла “Passion (Interests?) and the snowball effect”,
e eдна от най-реалистично полезните речи, на които съм попадала напоследък. 30 минути е, струва да се чуе.

Наистина, стъпка по стъпка (ентусиазирано, систематично) в това, което лично на теб ти е интересно, дори то да я на някакво супер-началното си ниво, и в един момент,

няма как да не започнем да наблюдаваме “eфекта на снежната топка”. Както самият Cal Newport казва, “an initial interest blossoms into a stronger and stronger passion as time goes on…” и “the way they build satisfying careers as they start by building up rare and valuable skills. This gives them an actual value in the work market place”.

Това с видеото може и да изглежда като off topic, но не можах да не ви го споделя, защото именно това видео днес, като мисловен фундамент, успя да “бетонира основата” на идеите ми – на 5те желания, които ще се постарая да сбъдна през 2014г. И, кой знае, може би това видео ще ви подсети и вас за някакъв ваш интерес/хоби, на което му е дошло време да се превръща, стъпка по стъпка, в едно ново, ценно ваше качество или умение?

 :)

А сега, нека представя моите 5/5 за 2014г.:

 1. Да се науча да влагам мисъл в храненето. Да се науча да се храня редовно и здравословно, знаейки какво реално дава на тялото ми продукт X и дали той добре се усвоява в комбинацията с продукт Y. Да се науча да различавам полезното от излишното, а вредното просто да изключа от рациона си (колкото е възможно, без фанатизъм, разбира се). Както и да се науча и свикна наистина да пия 2 литра вода на ден :)

2. Да спортувам редовно. Важно е.(Всъщност, още днес ще купя месечната комбинирана карта за kangoo и йогалатес и наистина ще започна ходя 2 пъти седмично на тях.)

3. Да покача качеството и честотата на козм. ревюта в блога. Да купя осветление за light box-а си, за да не завися от времето навън и да има все повече такива публикации, а не такива. Да снимам много. Обичайки фотографията, да я опозная по-добре. Да разуча повечко и Photoshop. 

4. Да правя видеа (ревюта, влогове, пътеписи). Съдържателни, полезни и, разбира се, приятни чисто визуално като заснемане и монтаж. За целта тук отново ще ми е необходимо въпросното осветление. Засега съм се насочила към този Lighting kit – тук. Ще гледам да поразуча и Vegas Pro.

5. Да пътувам. Много. А едно от пътуванията да е детокс-ретрит със Salatshop или подобно! :)

На пръв поглед, гореизброените ми 5/5 за 2014г. могат да изглеждат… ей-така, нищо особенно, общи, но аз дори не се съмнявам, че именно те са една база, един фундамент за менза постигането на хармонията в мен – което ще повдигне качеството на всяко едно нещо, във всяка една (нова) област, с която се захвана. Да не говорим, че и на близките ми, и на тях ще им е много по-лесно и приятно да ме имат до себе си, ако съм по-хармонична и вътрешно ОК със себе си, хехе! :)

Снимка: Internet

 …И мисля, че щом сте попаднали на тази публикация – може би това не е случайно? Може би трябваше да ви вдъхновя малко точно днес? :) 

Поздрави,
и с пожелания да носите радост 
и да получавате много, много радост,
Полина

PS: скъпи блогъри, чувствайте се поканени за TAG: “Пожелавам си … (за 2014г.)”
PPS: ако не сте блогър, но ви се пише – защо този същият TAG не ви бъде първата публикация в прясно-прясно, новия (първия) ви блог? Ако съм успяла да вдъхновя, да споделите един линк, ей! ;)

9 responses to “Пожелавам си 5/5 (за 2014г.)”

 1. Aз ще се възползвам от поканата :) До Коледа ще измисля моите 5 :)
  Хубав пост :)

 2. Бери, може да са повече. Количеството е изцяло up to you! :)

 3. Yoana G. says:

  И аз ще се възползвам от поканата. Отново много хубав пост, поздравления. ;)

 4. mannierox says:

  О, аз онзи ден си написах такъв подобен пост и съм го оставила за автоматичен пост за последната неделя от Декември хахах.
  ;-)

 5. 5 е добре :) Повече ще ми станат невъзможни за изпълнение. Познавам се добре :D :D :D

 6. Теди К. says:

  Аз пък ти пожелавам да слагаш повече картинки в постовете, за да не ме мързи толкова да ги чета 8-)

 7. Lena -Lena says:

  еще добавь сюда и находить время на чтение книг ) я считаю тоже это очень важным, а все руки и время не доходят (

 8. Pavlina says:

  Чудесни цели си си поставила. Особено за тренировките мисля, че е едно от най-добрите. Преди време и аз взех такова решение и не съжалявам за това. Сега редовно си спортувам Зумба! А миналата седмица имах удоволствието да присъствам на Master class по Kangoo Jumps в Бургас с уникалната Кинга Себестиен! <3

 9. Много хубави цели! Пожелавам ти да ги изпълниш всичките. :)
  Аз също мога да се включа и скоро да напиша своите 5/5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA