Бояна

“…– На един кей са кацнали 5 чайки. Едната от тях решила да отлети. Колко чайки са останали на кея? Ами… четири. – Не – отвърна Джоунс. – На кея са си останали 5 чайки. Да решиш да отлетиш и наистина да отлетиш са две различни неща. Слушай ме сега внимателно. Независимо от широко разпространеното противоположно мнение намерението да сториш нещо не притежава абсолютно никаква променяща сила. 

Петата чайка може да има намерение да отлети, може да е решила да отлети, може да си говори с останалите чайки колко прекрасно е летенето, но докато сама не размаха крила и не се издигне във въздуха, тя продължава все така да си стои на кея. Между нея и останалите четири чайки на практика няма никаква разлика. 

По същия начин няма разлика между човек, който възнамерява да живее по различен начин, и човек, на който това изобщо не му минава през ума. Мислил ли си някога колко често ние съдим за себе си по намеренията, които имаме, докато за всички други хора съдим по техните реални действия. Намеренията без реални действия са обида за онзи, който очаква най-доброто от теб. “

“Проницателят” на Анди Андрюс


Защо този пост се казва Бояна?

Защото, както вече милиарди пъти съм се убеждавала, няма случайности в този свят и ето – точно днес, точно тази сутрин съм попаднала на блога на Бояна – http://happiness-boyana.blogspot.com/ – прекрасен, смислен и по същото време тя пише за напълно земни и реалистични неща. Границата между сладникавия мотивационен bullshit и нещо наистина мотивиращо е изключително тънка. Е, Бояна успява да не я прекрачва и ме спечели като читател. Много се надявам някой път да продължи да пише. Не знам защо е спряла, но почувствах рязка необходимост да й напиша мейл  за това колко е прекрасен блогът й и как трябва да продължи да вдъхновява с него – и, разбира се, преди секунди така и направих – изпратих й мейл. Наистина е странно, тя не ме познава, аз не я познавам, но така го усетих, бях честна със себе си и направих това, което ми се правеше. Btw, а на теб какво ти се прави? 
Поздрави,
Полина

4 responses to “Бояна”

 1. Veselina says:

  Готин блог,а и е хубаво да видиш блогър-сънародник:)
  Ако искаш разгледай моя блог и участвай във вълнуващата ми игра с подаръци тук:
  http://mykaleidoscopeeyes.blogspot.com/2013/02/my-secret-giveawayshhh.html
  Също ако блогът ми ти допадне и решиш да го следиш,аз ще се реванширам:)
  Успехи:)
  Веси

 2. Разгледах го и участвах :)
  Поздрави!

 3. Love A. says:

  :)) Страхотно! :))
  Много хубав откъс. Дам, трудно е ”да се накараш” да действаш – в света на идеите си Бог. Можеш всичко и възможностите нямат предел.
  Тези дни си мислех, колко е тежко (ужасяващо) да подтискаш някоя хубава мисъл, от страх, че ще бъде разбрана погрешно. Ха-ха и за ден-два стигнах завидните 70-80% изказване на тези хубави мисли – срам/страх не се преодоляват лесно.
  Не е нужно да се познавате (лично) за да има силна връзка. Понякога, когато човекът е наблизо дори не е нужно да говорите много. Общите идеи/светоглед лесно се усещат. Един поглед, пълен с разбиране, казва хиляди неща.
  Ха-ха, да има различни видове вдъхновяващи неща: по-практични и по-вятърничеви и напудрени. Но след като будят усмивка, на пръв поглед , не тежат ли еднакво?
  =)) Много ми е хубаво, че следя блога ти. Кара ме да се усмихвам и замислям :) Благодаря

 4. Благодаря и на теб, че реши да ми споделиш някои от мислите си. Освен това, преди малко и аз се зачетох в блога ти и ми беше приятно и интересно да видя парченце от твоя свят… Поздрави! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA