Следобедни междухранения в офиса

Забелязвам, че колкото по-студено става – толкова повече и по-често ми се яде. А на теб?

 

Самото зимно време някак ме кара да се “застъпя” за организма си и да му осигуря сили, достатъчни да “преживея” такива студове :) Под това осигуряване на сили визирам изобилие от сандвичи сутринта, по-късно паста, пюренце, по-мазни месца, тестено и т.н. Еми,… нормално. Каква е тази Зимна приказка :3 без хубава, топла храна? (така се утешавам)
 
НО!
 
Не че нещо, но някак не ми звучи добре да се превърна в:
– Коя?
– Е, как коя? Не я ли познаваш? Поли – пълничкото момиче! 
 
:D
 
Момичета трябва да се грижат за себе си. Няма “лоша фигура”, “лоша коса”, “лоша кожа”, има – неправилно поддържани фигури, коси, кожи. Затова (обилно и хубаво закусвайки, обядвайки и вечеряйки) старая се снаксовете (междухранения) да са максимално леки и зравословни.
 
Нека не се залъгваме, че ако сме обядвали със салата, Сникерс+Баунти+някакъв измислен сок+кроасан+Старбъкс+друго, ей-така btw погълнато през деня, няма да се броят. Броят се и още как. Нека и не забравяме, че организмът ни се нуждае от време, през което да смила храната, а също така и от време, през което да си почива. Твърде много натоварване (през час дъвчайки нещо) не е ОК. И не става дума само за калории и излишни килограми. Говоря и за самото самочувствие.
 
Така че ето,
 
две идеи от мен за да балансираме нещата:1. Овесени ядки с 1/2 банан
 
 
2. Извара със сладко
 
 
С пожелания за вълшебни зимни вечери, 
с любими хора и любима храна!
 
Полина 

5 responses to “Следобедни междухранения в офиса”

 1. *murfeishun* says:

  Mmm, изглеждат много вкусничко и леко! И мен ме хваща голям глад, като се застудее, но се старая и аз.

 2. *murfeishun* says:

  И да добавя здравословната си закуска за малки похапвания.. Банан с две три лъжици кисело мляко плюс една супена лужица овесени ядки :)

 3. Страхотна закуска! Аз още започвам със чаша вода, след 20на минути 2та сандвича. Доста по-плътно от твоето :D Браво, браво!

 4. Plami says:

  хахаха на мен ми е студено от 2 месеца вече в Лондон и от всякъде дебнат изкушения… аз започвам деня с банан и мюсли в кисело мляко… или някакво блдо подобие, което си намерих тук. И после час във фитнеса … и избягвам старателно рафтовете със сладости в магазина … но от ваниленото лате на Starbucks не мога да се откажа :)

 5. О, лате за метаболизма е супер, стига да не го превръщаш в калорична бомба със сто кг карамел и захар вътре (аз още така и не съм се научила да пия нормално кафе, за жалост)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA