Nuxe, Aroma Perfection – Мнение

6-7 април. Мина едва седмица, а вече намирам време да пиша едва през ден?! Може би наистина с твърде много неща се захванах по едно и също време тази пролет… хмм. Но, щом започнах, продължавам с инициативата 30 дни/30 блог поста, нека и с малките закъснения понякога. 

Днес ще изпълня едно дребно обещание към себе си и Тошева като направя кратък коментар върху опита ми с един бранд :)Става въпрос за Nuxe – френска медицинска козметика. Тъй като през последните година съм имала “късмет” да мина през повечето марки медицинска козметика, мога да твърдя, че Nuxe произвеждат най-щадящите и “нежни” за младата кожа продукти, когато става дума за борба с основните несъвършенства на комбинираната и мазна кожа най-вече.
Двете основни предимства на Nuxe са:
–              по-високото съдържание на естествени съставки (80%),
–              по-изтънчения аромат и усещане върху кожата. 
Тук искам да подчертая, че би било наивно да се смята, че Nuxe или коята и да е друга марка, биха могли да се окажат абсолютната панацея за кожата. Очакванията трябва да бъдат умерени, все пак става въпрос за … нефтопродукти :) Това, което наистина има значение е самият начин на живот, хранене и т.н., – отношение към себе си, накратко.

И така, производителят утвърждава, че серията Aroma Perfection почиства кожата в дълбочина, деликатно ексфолира, успокоява и намалява прекомерното омазняване” – донякъде наистина е така. Ще бъде излишно да изброявам съставките на продуктите, така че преминаваме към коментарите ми върху всеки един от тях:
Хидратираща маска –овлажнява на 2/5. По-скоро временно омазнява и до там. Производителят казва, че може да се нанася и в зоната на околоочния контур, което се среща сравнително рядко сред маските и може би дори само за това реших да я пробвам. 
Лосион – почиства на 5/5 и матира на 5/5 без да изсушава. В състава има салицилова киселина, но въпреки това не мирише така на …спирт и не излющва мъртвите клетки толкова агресивно, както го прави лосионът от 3 Step систамата на Clinique и ред други марки.

Матиращ хидратант – матира на 3/5, хидратира на 5/5. Прекрасна текстура за основа под грим, придружена с приятен, но специфичен мирис. Попива моментално. Няма нищо общо с аналогичните кремове на La Roche, Clarins и др.


И, btw, над името на бранда някой доста успешно се е поиграл. Nuxe е микс от думите Nature + Luxe :)

7 responses to “Nuxe, Aroma Perfection – Мнение”

 1. Monny says:

  Ще си купя някой продукт, че и аз съм в търсене на такива хубави продукти. :)

 2. PolinaSofia says:

  Nuxe са добри, но тези дни ще споделя за по-добри. Сега няма смисъл накратко, така че изчакай :)

 3. *murfeishun* says:

  О, и аз ще чакам ;) Този матиращ хидратант ме впечатли.

 4. Anonymous says:

  Една от не толкова добрите серии на Nuxe. Класическият крем от серията prodigieuse е много сполучлив и на добра цена. Балсамът за устни също е добър. – Гергана

 5. Мерси, ще го пробвам клас. prodigieuse, от кога отлагам :)

 6. Blagy says:

  Здравейте :)

  Страхотен блог :) Кои са по-добрите продукти за матиране и хидратация, но без да имат агресивно действие? :) Безкрайното търсене на “моя” продукт продължава … :)

 7. Polina says:

  Здравей. Вземи тестерче на Clarins матиращия лосион, може да ти допадне. На мен ми допадна, но съдържа спирт, така че не е чак идеален. И аз съм в търсене, но засега този на Clarins ми е фаворит за Т-зоната. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA