Hair Care – Есен/Зима 2011

Привет, красавици!

Днес реших да споделя с вас няколко интересни факта от всекидневните ми ритуали, свързани с това как се грижа за косата си. Надявам се да бъде полезна и да споделя нещо ново.

Притежателна съм на сравнително тънка, абсолютно права коса. От години се боядисвам, като оттенъка на “русото” варира от 7 до 10 (момичета, които се боядисват, ще ме разберат). Напоследък, златната среда, която намерих, постигам с Inoa 8,31 от естествената гама, понякога с допънително добавени ту топли, ту студени нюанси, които фризьорът ми Дани успява така умело да подбира. Косата ми явно си ме обича, щом търпи такива промени както онези, на които я подложих есента. Към 21 ми рожден ден, през октомври’11, нещо ме… прихвана и реших да пробвам да стана по-тъмна. Ето го и резултата, който постигнах с Majirel (с Inoa се хващат до 2 тона само, иначе остава абсолютен фаворит сред боите): 

                            

Но, едвам след 2 месеца, вече бях напълно убедена, че това не е моят цвят, а както знаем, когато нещо не ни допада – трябва да го променим без излишно да се бавим. Следователно взех решение незабавно да се върна към онзи цвят, който наистина ми харесва и записах час при Дани на 15 декември. Наложи се малко да “дръпнем” цвета (за 5 минути), което първоначално ме изплаши като вариант, но ето, че косата ми отново успя да противостои на известните заплахи и дори преди нанясяното на самата боя(цвят), косата вече изглеждаше изключително добре: 


Без да отделям много внимание на това, искам все пак да спомена, че правилното хранене, достатъчно сън и любов към самата себе си несъмнено рефлектират върху състоянието на косата ни.

Няколко полезни съвета относно самото миене на коса:
– С шампоана се мие скалпа, кожата на главата, но не и самата коса. Няма нужда да я изсушаваме по дължините с шампоана. Дължините трябва да се подхранват при всяко миене, но не и да се мият целенасочено със шампоана.
– Преди да измиете, разрешете косата. Няколко нежни разресвания ще помогнат за по-доброто действие на шампоана и ще махнат мъртвите клетки кожа. Освен това тези движения ще стимулират и масажират скалпа, което ще засили кръвообращението и кръвоснабдяването – тоест приток на повече кислород и хранителни вещества за корените на косата.
– Дайте на мократа си коса допълнителна доза нежност, любов и грижа. Мокрият косъм е много по-уязвим, отколкото сухия. Затова трябва да положите извънредна грижа. В никакъв случай недейте да търкате мократа коса с хавлията, докато изсъхне.
Внимателно увийте косата с кърпа и изчакайте да попие влагата. 


 


– След това разрешете все още влажната коса с четка или гребен с редки и по-големи зъбци. Не използвайте дървена четка или гребен, тъй като в течение на времето от влагата, дървото подава и при разресване треските от четката, дори и най-незабележимите, могат да увредят косъма.
-Също така не е добра идея да се мие косата малко преди да излезете навън, най-вече в студените сезони, докато лятото е много лош новик да си сушим косите, разхождайки се навън – слънцето, както и вятъра не са първи приятели на косата, най-вече, когато тя е влажна.


И сега моите звездни must-have продукти за коса, които бих могла да нарека проверени – онези, на които вярвам и които смело бих препоръчала:


След всяко миене нанасям Mythic Oil по дължините на вече разресената и леко подсушената коса. Масло от авокадо и гроздови семки притежава страхотен аромат, а и по мои наблюдения наистина успява да подхранва краищата, да хидратира косата и да улеснява разресването.

Така нашумелите през 2011 сухите шампоани също са добро решение за разреждане на миене на коса. Работят на принципа на лаковете за коса, те са лесни и удобни за употреба. Смело бих препоръчала и Lable.M, и Klorane за тази цел.

Благодарение на тази грижа, косата ми в момента изглежда така: 

Поздрави,
Полина

7 responses to “Hair Care – Есен/Зима 2011”

 1. Pikhtyel says:

  За мен лично, сухия шампоан не е решение, защото свършва за отрицателно време и е досъа скъп. Аз съм използвала Klorane (малката опаковка – около 5лв) и ми стигна за около 3-4 употреби.

 2. PolinaSofia says:

  Ох, Настя, така е, Клоран ми стига точно за 8 пъти, не повече. Но смятам, че сухият шампоан си остава решение поне за самото начало. Иначе понякога е твърде трудно да се премине на нов график на миене на косата…

 3. agirlsblog says:

  Колко ти завиждам за правата коса! За такъв резултат аз трябва да горя моята с преса, което изобщо не си е вариант за всеки ден.
  Много ми хареса косата ти на снимката, която е в публикацията за теб и блога. Ще бъда много благодарна, ако ми обясниш как е накъдрена. Поздрави :)

 4. Здравей! Мерси :) За съжаление, не знам как бих могла да опиша…, така че направо ще събера кураж и ще направя едно видео с къдренето :) Единствено, това бих могла да направя чак след месец.

 5. agirlsblog says:

  Чакам с нетърпение! :)

 6. Kamelia says:

  Здрасти Поли,
  Често чета блога ти, но за първи път пиша тук. Страхотна си, first of all.
  Исках да попитам, дали можеш да дадеш малко повече информация относно фризьора, тъй като очевидно е супер добър. Аз също боядисвам косата си ( за жалост е доста бяла), но като че ли съм на вълна промяна и бих искала да се допитам и до друг професионалист относно подходящия цвят, марка боя и т.н.

  Благодаря ти !

 7. Polina Bilokonna says:

  Привет, Ками! Много ти благодаря, 1st of all! :)) При Кейт съм в Салон Стефан Изток и съм много доволна!
  Преди години ходех в Чинков, обаче от Кейт съм по-доволна от всичките фризьори ever и то е особено силна именно като колорист. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

copyright © PolinaSofia POLINA BILOKONNA